Cobra Kai, Netflix

Veronica Superguide logo
Cobra Kai, Netflix

6 dingen die je moet weten voor je Cobra Kai seizoen 3 kijkt

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het derde seizoen van Cobra Kai staat nu op Netflix. We bereiden je voor op de mega vette afleveringen met deze zes dingen die je moet weten voor je gaat kijken.

1. Cobra Kai hint naar The Karate Kid-films

The Karate Kid-trilogie begint met de rivaliteit tussen Daniel LaRusso (Ralph Macchio) en Johnny Lawrence (William Zabka). Onder leiding van de wijze Mr. Miyagi weet Daniel zijn grote rivaal te verslaan tijdens een karatetoernooi. In Cobra Kai zie je wat er sindsdien is gebeurd met de twee vechtersbazen.

De afgelopen seizoenen zitten vol hints naar The Karate Kid-films, zoals het Halloweenkostuum van Miguel en de vele flashbacks. De serie geeft ook een boel subtiele knipogen naar de hardcore fans, waaronder de skeletten trui van Tory. Er wordt hier gezegd dat zij de nieuwe Johnny is, en dat Sam meer lijkt op Daniel. Deze video laat nog veel meer easter eggs zien.

2. De serie wisselde van netwerk

YouTube deed een poging om een eigen on demand kanaal te starten en pakte in 2018 groot uit met Cobra Kai als eyecatcher. De serie werd pas echt ontdekt toen de twee seizoenen van YouTube Red naar Netflix verhuisden. Het derde seizoen is gemaakt voor Netflix en dat maakt de showzelfs nog iets beter. Lees hier onze volledige Cobra Kai seizoen drie recensie.

3. Hier gaan seizoenen 1 en 2 over

Oké, er is veel gebeurd in de eerste seizoenen, dus tijd voor een korte recap.

Johnny Lawrence was ooit de populairste jongen van school, maar nadat Daniel hem had verslagen, ging het bergafwaarts. Met Daniel gaat het echter heel goed en hij heeft een succesvol bedrijf. Johnny wil zijn oude glorie herleven en begint zijn buurjongen Miguel karatelessen te geven. Dat wordt zo een groot succes dat Johnny de karateschool Cobra Kai nieuw leven inblaast.

Daniel is bang dat Cobra Kai weer voor problemen zal zorgen en opent zijn eigen karateschool, Miyagi-Do. De rivaliteit tussen de twee dojo’s loopt steeds meer uit de hand en het tweede seizoen eindigde met een groots gevecht op de high school, waarbij Miguel ernstig gewond raakte.

6 dingen die je moet weten voor je Cobra Kai seizoen 3 kijkt

4. We zien oude en nieuwe gezichten terug in de serie

Cobra Kai zit vol bekende gezichten uit de filmreeks. In dit seizoen duiken oude bekenden op uit The Karate Kid 2. Daniel wordt herenigd met een ex en komt oog in oog te staan met een vijand van vroeger. Wie dit zijn verklappen we lekker nog niet.

We moeten helaas wel afscheid nemen van Aisha. Dit geliefde personage uit het eerste seizoen is uit de serie geschreven. De voormalige vriendin van Sam zit nu dankzij haar ouders op een veiligere school.

5. Hier gaat seizoen drie verder

Het derde seizoen gaat verder na het grote schoolgevecht, twee weken later om precies te zijn. Miguel ligt zwaargewond in het ziekenhuis en Johnny voelt zich daar natuurlijk ongelooflijk schuldig over. Daniel begint ook te twijfelen of hij wel de juiste keuzes heeft gemaakt. Ondertussen is Cobra Kai volledig in handen van de badguy, John Kreese (Martin Kove). Onder zijn leiding worden de beïnvloedbare leerlingen nog gewelddadiger en het is belangrijker dan ooit dat iemand hem even hardhandig aanpakt.

6 dingen die je moet weten voor je Cobra Kai seizoen 3 kijkt

6. We krijgen meer Cobra Kai

Goed nieuws! Het einde van het derde seizoen smaakt naar meer en Netflix heeft al aangekondigd dat het vierde seizoen er aankomt. Scenarioschrijver Jon Hurwitz liet weten op Twitter dat de nieuwe afleveringen al geschreven zijn. “It’s going to be another kick ass season!”

Cobra Kai seizoen drie zie je nu op Netflix.

Lees verder