Na Bohemian Rhapsody en Rocketman is het e beurt aan Bob Dylan!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Na Bohemian Rhapsody en Rocketman is het e beurt aan Bob Dylan!

Na Queen en Elton John krijgt… Bob Dylan een biopic!

|
|

Laatste update:

Na Freddie Mercury, Elton John en Johnny Cash krijgt de legendarische Bob Dylan een eigen biopic!

Er is nog weinig bekend over de film (zelfs geen titel!), maar volgens geruchten zou Timothée Chalamet (The King, Little Women) de rol van Bob Dylan spelen, dat meldt The Hollywood Reporter.

De film draait om Bob Dylans overstap van de akoestische gitaar naar een band met elektrische instrumenten. Dylan was een folkfenomeen door hits als Blowin’ In The Wind en The Times They Are A-Changing, maar wilde ook graag rockmuziek maken met elektrische gitaren, zoals zijn latere hit Like A Rolling Stone.

De folkfans moesten niets hebben van deze overstap en reageerden bijzonder vijandig op de nieuwe sound van Dylan: bij een concert op het Newport Folk Festival werd ‘de stem van een generatie’ fanatiek uitgejoeld. Dylan bleef echter elektrisch spelen, wat hem uiteindelijk een paar van zijn grootste hits opleverde én hem een echte rockster maakte.

Het scenario lijkt een beetje op bekende muziekfilms als Bohemian Rhapsody, Rocketman en Walk The Line, die over wereldsterren gaan die allemaal hun eigen demonen moesten overwinnen. Het is waarschijnlijk niet toevallig dat de Bob Dylan-film geregisseerd wordt door James Mangold, die verantwoordelijk was voor Walk The Line.

Leve de muziekfilm!

Het is niet de eerste film over Bob Dylan. Toch zijn het er ook niet zo veel als je de concertregistraties en documentaires niet meetelt. In 1978 speelde Dylan de hoofdrol in de vage arthousefilm Renaldo & Clare, en in 2007 verscheen het vreemde maar erg mooie I’m Not There, waarin Bob Dylan wordt gespeeld door zes acteurs.

Muziekfilms waren een tijdje niet zo populair, maar komen weer helemaal terug! Na het succes van Straight Outta ComptonBohemian Rhapsody en Rocketman wordt er ook al gewerkt aan films over de Bee Gees, Elvis Presley, Bob Marley, Aretha Franklin en Amy Winehouse!

Lees verder