Na Queen en Elton John krijgen de Bee Gees hun eigen film!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Na Queen en Elton John krijgen de Bee Gees hun eigen film!

Na Elton John en Queen krijgen de Bee Gees hun eigen film!

|
|

Laatste update:

Na het succes van A Star Is Born, Rocketman en Bohemian Rhapsody is de muziekfilm weer springlevend! De volgende supergroep die een film krijgt is: de Bee Gees.

De Bee Gees - de broers Barry, Robin en Maurice Gibb - hadden ongelooflijk veel succes in verschillende periodes. In de jaren 60 maakten de Gibb-broers popmuziek, maar aan het einde van het decennium leek de rek uit de hitmachine. Door het uitblijven van nieuw succes en irritaties tussen de broers stopten ze als groep en gingen ze solo verder. De broers konden niet goed omgaan met hun roem (die ze zelf ook niet helemaal begrepen) en dat zorgde voor grote spanningen tussen de Gibbs.

Saturday Night Fever

Na grotendeels mislukte soloalbums kwamen de broers een paar maanden later alweer bij elkaar. Het succes bleef nog steeds uit en de broers traden op in steeds kleinere zaaltjes. Pas in 1975 toen de Bee Gees inhaakten op de discomuziek, en met hun kenmerkende hoge stemmen begonnen te zingen, lag de wereld opnieuw aan hun voeten. Wat heet! Saturday Night Fever werd één van de succesvolste albums aller tijden.

Bee Gees

Het ligt voor de hand dat de film zich op de ‘disco-comeback’ van de Bee Gees richt, maar officieel is er nog niets over het verhaal bekend. Waarschijnlijk is er ook veel aandacht voor de drank-, drugs- en seksuitspattingen van de band, waar Patty Brard ook nog wel het een en ander van weet.

Wanneer de film verschijnt is nog onduidelijk. Er is nog geen script en er zijn nog geen sterren gecast. Paramount heeft wél de rechten op de muziek van de Bee Gees vastgelegd, dus de grootste discohits zitten er sowieso in! Mooie tijden voor muziekliefhebbers!

Lees verder