Jennifer Hudson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jennifer Hudson

Respect: Aretha Franklin-film met Jennifer Hudson verschijnt in 2020

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Deadline laat weten dat de biopic over het leven van Aretha Franklin volgend jaar te zien zal zijn. De film Respect draait aldaar vanaf 14 augustus in de bioscoop.

Het leven van de The Queen of Soul

Respect vertelt over het leven van Aretha Franklin; van haar jeugd tot haar grote doorbraak. Zo zal te zien zijn hoe ze als meisje in het koor van haar vader zong, maar is er ook aandacht voor hits als Respect en Chain of Fools. Eerder werd al bekend gemaakt dat Jennifer Hudson de hoofdrol in de biopic vertolkt. Vrij toepasselijk aangezien de zangeres bijvoorbeeld ook optrad tijdens de uitvaart van Aretha Franklin.

Een respectvol eerbetoon

Aretha Franklin overleed vorig jaar aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De plannen voor de film ontstonden echter al voor haar dood. Sterker nog: The Queen of Soul was erg enthousiast over de biopic en droeg Jennifer Hudson hoogstpersoonlijk aan voor de hoofdrol. De betrokkenheid van de zangeres blijkt ook uit het feit dat ze urenlang met producent Harvey Mason jr. over haar leven sprak. Hij wil er dan ook alles aan doen om met Respect eer te doen aan een van de grootste zangeressen van onze tijd.

Lees verder