Jennifer Hudson wordt Aretha Franklin

Veronica Superguide logo
Jennifer Hudson wordt Aretha Franklin

Jennifer Hudson wordt Aretha Franklin

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Jennifer Hudson kruipt in de huid van Aretha Franklin. De actrice krijgt de hoofdrol in een film over het leven van de Queen of Soul, meldt Deadline.

Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse pre-Grammy gala van de bekende muziekproducent Clive Davis. Hudson zong bij die gelegenheid de Aretha Franklin-klassiekers Think en Respect.

Hall of Fame

De film van MGM gaat over de gehele carrière van de soullegende, die zes decennia omvat. Franklin begon als zangeres in een gospelkoor en scoorde ontelbare hits, waaronder Otis Redding's Respect. Haar uitvoering werd onbedoeld een soort feministisch volkslied dat haar transformeerde in een icoon van burgerrechten en vrouwenbewegingen. Ze is een van de meest geëerde artiesten in de geschiedenis van de Grammy Awards en bevindt zich in de Rock and Roll Hall of Fame, de NAACP Hall of Fame, de Gospel Music Hall of Fame en ontving in 2005 de Presidential Medal of Freedom.

Jennifer Hudson werd bekend door haar deelname aan American Idol. De 36-jarige Hudson ontving een Oscar en een Golden Globe Award voor haar acteerprestaties.

Lees verder