Austin Butler gaat Elvis Presley spelen in biopic met Tom Hanks

Austin Butler

Oké, de rol gaat dus toch niet naar Harry Styles. Regisseur Baz Luhrmann heeft zojuist namelijk (via Variety) bekend gemaakt dat hij zijn Elvis Presley gevonden heeft! De hoofdrol in de biopic over The King of Rock and Roll is binnengesleept door... *tromgeroffel* Austin Butler.

Opnames biopic Elvis Presley beginnen volgend jaar

Wie? Tja, Austin Butler is inderdaad nog niet enorm bekend in Hollywood. We stellen de acteur zodoende graag aan jullie voor! De 27-jarige Amerikaan kun je bijvoorbeeld kennen uit de MTV-serie The Shannara Chronicles, waarin hij de hoofdrol vertolkt. Ook kun je hem binnenkort zien in Quentin Tarantino's aankomende film Once Upon a Time in Hollywood. En daarna staat dus deze biopic over Elvis op de agenda! Naar verwachting beginnen de opnames begin volgend jaar.

Tom Hanks als Colonel Tom Parker in film over Elvis

Austin Butlers tegenspeler in de film is trouwens ook al bekend. Dat wordt namelijk niemand minder dan Tom Hanks! Deze laatste gaat de rol van Colonel Tom Parker vervullen, de Nederlandse manager van Elvis. Deze Tom Parker werd in Breda geboren als Andreas Cornelis van Kuijk. Hij ontdekte Elvis toen de zanger nog geen 18 jaar oud was. De film gaat over de relatie tussen Elvis en zijn manager, die miljoenen binnenharkte, maar dan wel ten koste van Elvis... 

PS Krijg je na Bohemian Rhapsody en Rocketman maar geen genoeg van al die muzikale biopics? Je mag je naast deze film over Elvis Presley misschien ook verheugen op verfilmingen van het leven van Madonna en David Bowie!