Kritiek op finale De Verraders: ‘Anticlimax!’

De finale van De Verraders
© RTL

De spannende spelshow De Verraders eindigde gisteren, maar kijkers vonden de langverwachte finale een beetje… zozo. Fans van het programma vonden de afsluiter van het nieuwe programma nogal tegenvallen.

In De Verraders proberen drie deelnemers de vijftien andere spelers te saboteren en weg te stemmen, terwijl de groep zilver verdient voor de pot. De originele verraders Holly Mae Brood, Kees Boot en Diederik Jekel werden uit het spel gewerkt, door toedoen van Samantha Steenwijk.

Deze kandidate werd halverwege het spel gevraagd om naar de ‘dark side’ over te stappen, maar zij verraadde daarna juist De Verraders! De zangeres kreeg enorm veel leuke reacties op haar deelname maar soms ook doodsbedreigingen(!), waardoor ze inmiddels een beetje spijt heeft van De Verraders... Niet okee!

De finale van De Verraders

Het leverde heerlijk gekonkel op maar kijkers waren uiteindelijk niet blij met het resultaat. Tussen Samantha, Loiza en Chatilla was het zulke dikke mik dat publieksfavoriet Francis geen kans meer maakte. Niet omdat ze zo verdacht was, maar omdat de ‘dinnetjes’ hadden afgesproken om met z’n drieën de finale te spelen.

Hoewel Loiza en Chatilla op het einde doorhadden dat Samantha de laatste verrader was, kozen ze er allebei voor om de finale met haar te spelen. Want… dat hadden ze in het begin van het programma beloofd. Wat een spannende finale had kunnen zijn, waarin de spelers elkaar keihard verraadden, werd dus een beetje gezapig en onlogisch.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Omdat de opbouw naar de finale wél enorm leuk was, trok De Verraders gemiddeld 1,6 miljoen kijkers: net iets minder dan het populaire (en grappige!) Even tot Hier.

Inmiddels is al duidelijk dat De Verraders een tweede seizoen krijgt, dus misschien moeten de makers nog eventjes kijken naar de spelregels in de finale.