Kijkcijfers Familie Gillis zakken weg na perikelen

Peter kon beschuldigd worden van van alles en nog wat, hij kan onbeschoft doen tegen z'n personeel en familie, maar alsnog bleven de meester kijkers hem trouw. Maar die tijd lijkt nu toch voorbij. De aflevering van Familie Gillis: Massa is Kassa van gisteravond was de op twee na slechtst bekeken aflevering ooit.

De Familie Gillis in betere tijden

Alleen op pakjesavond en met Kerst keken er nog minder mensen naar Familie Gillis: Massa is Kassa. Niet zo verwonderlijk gezien mensen dan druk zijn met gourmetten en cadeautjes uitpakken. Maar wat was gisteravond het excuus? Het programma dat normaal prima scoort voor SBS moest nu genoegen nemen met een 24e plek in de kijkcijfer top 25. Volgens kijkcijferorakel Tina Nijkamp lijkt er sprake van een neerwaartse spiraal. "Valt deze kijkcijferval nog weer ten goede te keren?", vraagt ze zich af.

Ophef en ellende

De lijst met schandalen die Peter Gillis achtervolgen begint intussen wel héél erg lang te worden. Natuurlijk, de vakantieparkenbaas die ooit nog in de Quote 500 stond was nooit helemaal vrij van controverse. Maar de aaneenschakeling van relletjes begint nu wel in een moordend tempo te gaan. Op zakelijk gebied gaat het niet bepaald lekker nu steeds meer van z'n parken geen vergunning meer krijgen van gemeentes door allerlei wantoestanden. Maar dat lijkt nog wel het minst van z'n problemen.

Krimpende Familie Gillis

Vooral op privégebied volgt het ene rampjaar na het andere. Het begon vorig jaar met het nieuws dat Peter zijn Nicolleke mishandeld zou hebben. Volgens Nicol was er 'niet echt' iets aan de hand, maar het Openbaar Ministerie zette de zaak toch door, die nu nog altijd loopt. Later bleken de beschuldigingen nog heftiger te zijn. Maar op tv leek het nog altijd pais en vree tussen de twee Brabantse tortelduifjes. Vorige week kwam toen ineens het nieuws dat het stel 'als goede vrienden' uit elkaar zijn. De timing van die aankondiging vond Rob Goossens behoorlijk verdacht.

Trouwe Talpa

Volgens Rob hield het stel de schijn op om maar lekker te kunnen blijven doorcashen met hun realityserie op SBS. Want van de kant van Talpa veranderde er niets. Zolang de kijkcijfers goedbleven zou Talpa Peter en het programma blijven steunen. Hoeveel gezeur er ook was. De rechtszaken deerde Talpa niet en ook de recente uitingen van walging over het koloniale gedrag van Peter en Nicol maakten geen verschil. Talpa bleef trouw. Maar blijft dat nu zo als de kijkcijfers van gisteravond een nieuwe neerwaarste trend laten zien?

De toekomst

Na de breuk tussen Peter en Nicol is het vooral de vraag hoe het nu verder moet met Massa is Kassa. Wordt het format van het programma een soort Boer zoekt vrouw? Een recent bezoek van Peter aan het kantoor van Talpa suggereert dat er nog wel toekomst is. Maar misschien was dat ook weer een rookgordijn. Volgens Rob Goossens is Nicol nog tot eind februari te zien in Massa is Kassa. Op die afleveringen boven de 540.000 kijkers van gisteravond uitkomen zal moeten blijken.

Familie Gillis: Massa is Kassa zie je op maandagavond om 20.30 uur op SBS6.