'Wat maandag te zien was in Massa is Kassa tart werkelijk alles'

Peter Gillis kent slechte tv-optredens, maar de uitzending van Massa is Kassa van maandagavond spant misschien wel de kroon. Angela de Jong heeft met verbazing gekeken naar het SBS-programma en uit haar felle kritiek op de familie Gillis. 

Massa is Kassa

Wie maandagavond naar Massa is Kassa keek, heeft misschien een nare nasmaak overgehouden aan de aflevering. Veel kijkers ergerden zich kapot aan het 'koloniale gedrag' van Peter op zijn vakantie in Tanzania

Monsterfusie

Ook Angela de Jong is er absoluut niet over te spreken. In haar AD-column haalt ze hard uit naar de Gillesjes én Talpa. Ze vraagt zich af of RTL 4-directeur Peter van der Vorst überhaupt wel verdrietig is geweest dat de overname van Talpa van de baan is. "Wie naar die zender keek zag namelijk Peter Gillis in Massa is Kassa."

'Respectloos'

"Het is al onbegrijpelijk dat John de Mol en consorten de vakantieparkenbullebak handhaven op het scherm, terwijl hij door de Belastingdienst, justitie en gemeenten van ondermijnende criminaliteit wordt verdacht", schrijft Angela in haar nieuwste column. Ook haalt de TV-diva de vermeende mishandeling van zijn vriendin Nicol aan. "Los daarvan is hij uiterst onprettig om naar te kijken, door zijn voorkomen en de totaal respectloze manier waarop hij met mensen omgaat."

Onprettig plaatje

"Wat maandag te zien was aan horkerigheid en proletengedrag, tart werkelijk alles", schrijft de recensente over de beruchte aflevering. In Massa is Kassa was te zien hoe de familie Gillis samen met vrienden richting Tanzania vertrekken voor een vakantie en safari. Eenmaal daar commandeert Peter een lokale bediende maar wat rond en dat schiet bij Angela in het verkeerde keelgat. "Hij kan niet eens de beleefdheid opbrengen om zijn naam te onthouden. En de bediende maar beleefd glimlachen en knikken. Bedenk daarbij dat de man zwart is en het plaatje wordt nóg onprettiger."

'Om te kotsen'

Natuurlijk zet de TV-recensent haar vraagtekens bij de aflevering en of Talpa het eigenlijk wel uit kon zenden. "Geen normale zender zou er anno 2023 over piekeren om dit zo uit te zenden. Maar SBS 6 doet het gewoon", zegt ze daarover. "En weet u wat het ergste is? Massa is Kassa is van onder tot boven gescript en bedacht. Je hoeft maar vijf minuten te kijken om te weten dat van enige spontaniteit geen sprake is. (...) Het is om te kotsen, een andere omschrijving heb ik er niet voor.

"Dat iemand als Frank Lammers nog steeds zijn stem leent aan deze realityreeks, is onbegrijpelijk. (...) Peter van der Vorst en de rest van RTL moeten de hemel op hun blote knieën danken dat ze niks met dit immorele zooitje te maken krijgen."

Familie Gillis: Massa is Kassa zie je elke maandagavond om 20.30 uur op SBS6.