Ergernis om koloniaal gedrag Gillisjes in Massa is Kassa

Peter Gillis staat in Nederland al niet echt bekend als de meest sympathieke werkgever. Maar het kan nog erger, op safari in Tanzania, waar hij kennelijk erg nostalgisch werd naar koloniale tijden. Tot woede en ergernis van veel kijkers van Familie Gillis: Massa is Kassa.

Peter en Nicol op safari

Alsof Peter Gillis nog niet genoeg problemen heeft op PR-gebied, maakt dit seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa het allemaal nog wat erger voor de vakantieparkenbaas. In Nederland wordt hij door het ene na het andere schandaal achtervolgd. Zo kwam de vermeende mishandeling van Nicol in het nieuws, ligt hij constant in de clinch met gemeentes over vergunningen én wordt hij vervolgens ook door Roddelpraat door de mangel gehaald. Tijd voor vakantie zou je denken.

Peter op expeditie

Echt veel sympathie wekt zijn safari in Tanzania niet op bij de trouwe kijker. Het helpt natuurlijk niet dat hij qua kennisniveau nog ruim onder de gemiddelde Slimste Mens-kandidaat scoort. Zo dacht Peter kennelijk dat Afrika net zo groot was als Nederland. Dat hij dan vervolgens al het hardwerkende personeel in het Nederlands afsnauwt omdat hij geen Engels spreekt komt ook niet heel leuk over. Maar het is met name zijn neerbuigende houding tegen de lokale bevolking die de kijker echt in het verkeerde keelgat schiet. In de uitzending van vanavond noemt hij ze vrij denigrerend 'werkvolk', terwijl hij zich in de watten laat leggen. En Twitter vult zich met woedende reacties.

Familie Gillis: Massa is Kassa zie je elke maandagavond om 20.30 uur op SBS6.