Zoveelste tegenslag voor Massa is Kassa-ster Peter Gillis

Door Redactie
Peter Gillis
© Brunopress

Peter Gillis en de Nederlandse rechtstaat, het is bepaald geen match made in heaven. Vandaag kreeg hij voor de derde keer in korte tijd met justitie te maken. Waar het eerder ging om de vermeende mishandeling van vriendin Nicol en de illegale huisvesting van arbeidsmigranten, is het dit keer een vergunningskwestie die hem de das omdoet.

Tekst: Eveline van Gils

Geen Massa, geen Kassa

Toen Peter in november vorig jaar een camping opende in het pittoreske Zuid-Limburgse Valkenburg, deed hij dit zonder een exploitatievergunning aan te vragen. Niet zo handig, is gebleken. Toen burgemeester van Valkenburg Daan Prevoo hier lucht van kreeg besloot hij Peters camping snel te sluiten. Gillis vroeg op zijn beurt, beter laat dan nooit, alsnog snel een exploitatievergunning aan. Maar het mocht niet baten, woensdag liet de gemeente Valkenburg weten dat ze alsnog geen vergunning gaan verlenen aan de Brabantse vakantieparkenbaron.  

Mishandeling Nicol

De zoveelste klap voor Peter, die het afgelopen jaar van de ene naar de andere rel lijkt te rollen. Het was bepaald geen zorgeloze zomer in huize Gillis. Zo zou hij eind mei zijn vriendin Nicol hebben mishandeld, waarnaa hij een nacht in de cel doorbracht, doken er begin juni filmpjes op waarbij Peter tegen het gemeentehuis van Asten plast en kwam in juli het nieuws naar buiten dat hij een dwangsom van maar liefst 1 miljoen euro moet betalen wegens het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op een van zijn campings.  

Sluiting camping 

Of Peter zijn camping in Zuid-Limburg moet gaan sluiten, is nog niet zeker. Hij krijgt vier dagen om te reageren op de beslissing van de gemeente. Peters woordvoerder heeft laten weten vandaag nog met een reactie te komen. De rechtszaak naar de vermeende mishandeling van Nicol zou 12 augustus plaatsvinden, maar is voorlopig uitgesteld. De kijkers lijken zich in ieder geval niet zoveel aan te trekken van alle ophef, dinsdag stemden ze weer massaal af op SBS6 om Peter in Massa is Kassa te zien stralen.

Bron: ANP/Veronica Superguide