‘Kijker heeft Peter Gillis weer omarmd’

Door Robin Heerkens
Peter Gillis en Nicol

Er hangt Peter Gillis een serieuze rechtszaak wegens de vermeende mishandeling van zijn vriendin Nicol boven het hoofd, maar dat lijkt kijkers niets uit te maken: ze stemden massaal af op een nieuwe aflevering van de bourgondische SBS6-reallifesoap Familie Gillis: Massa Is Kassa.

Niets missen? Volg hier al het laatste nieuws rondom de Familie Gillis.

Massa Is Kassa - dat geldt vast ook voor de kijkcijfers van deze SBS6-hit. Vakantieparkenbaron Peter Gillis wist deze week zelfs een stukje verder te klimmen op de kijkcijferladder. Het nieuwe seizoen begon nog een beetje tam, maar de weg naar boven is - gek genoeg? - toch gevonden, zo merkte ook kijkcijferfluisteraar Tina Nijkamp. De oud-SBS6-programmadirecteur deelt elke ochtend haar visie op de nieuwe kijkcijfers en kwam er vanochtend achter dat de kijker Gillis juist niet in de steek laat.

'Kijker omarmt Familie Gillis'

"Opvallend is de goede score van De Familie Gillis: Massa Is Kassa. 780.000 kijkers. Opeens 200.000 kijkers meer dan vorige week", zo schrijft ze. "Heeft de kijker de in opspraak geraakte Peter Gillis weer omarmd? Zo te zien zeker wel."

'Kijkcijferhit'

Als je er nog meer cijfers bijpakt, blijkt dat Gillis het nog beter deed dan gedacht. Tina: "Met maar liefst twintig procent marktaandeel in de doelgroep 20-54 jaar ook de nummer één van het tijdsslot. En het best scorende programma van de dag voor SBS6." Oftewel: van de mensen die gisteren rond 20.30 uur tv keken, keek het grootste deel naar Peter en 'ons Nicol'. 

Rechtszaak Peter Gillis

Hoe zit het nu eigenlijk met de rechtszaak tegen Peter? Hij zou eigenlijk op 12 augustus voor de politierechter moeten verschijnen, maar dat werd verschoven. We weten nog niet wanneer de zaak nu verdergaat. Volgens het OM zou Peter Nicol in haar rug en neus hebben gebeten, tegen de muur hebben geduwd, in haar borsten hebben geknepen en aan haar oor, armen en haren hebben getrokken. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden op 29 mei in Gillis' vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Gillis moest daarna een nacht in de politiecel doorbrengen. Nicol deed géén aangifte, maar het OM besloot om Peter wel te vervolgen.

De Familie Gillis: Massa Is Kassa is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op SBS6.