Katja Schuurman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Katja Schuurman

Katja Schuurman neemt het op voor Bilal Wahib

|
|

Laatste update:

Half Nederland was in rep en roer nadat er tijdens een livestream van Bilal Wahib ineens een geslachtsdeel te zien was. Katja Schuurman neemt het nu voor Wahib op.

Vorige week was er enorme ophef over Mocro Maffia-acteur Bilal Wahib. Hij beloofde een jongen van twaalf in een livestream 17.000 euro “als hij zijn piemel liet zien”, en dus zagen duizenden kijkers ineens een geslachtsdeel in beeld. De acteur wordt sindsdien verguisd, maar er is óók iemand die hem verdedigt: Katja Schuurman.

Katja Schuurman neemt het op voor Bilal Wahib

Op Instagram meldt Katja Schuurman dat het gewoon om een flauwe grap ging. Normaal gesproken heeft een penis geen ogen, dus het is onmogelijk om ‘m te laten zien. Katja Schuurman noemt het “een slechte grap, maar een slechte grap is geen kinderporno. Van kwade opzet is geen sprake. Het is dom, zeer onhandig en bovendien niet grappig.”

Katja Schuurman neemt het op voor Bilal Wahib

Schuurman vindt de rol van de media bedenkelijk in deze kwestie: “Zullen we proberen ons eerst iets meer te verdiepen in verhalen voordat we over elkaar heen buitelen met verwijten en oordelen?”

Schuurman heeft gelijk dat Wahib waarschijnlijk een domme grap met iemand wilde uithalen, maar het resultaat was wél een kinderpiemel middenin een livestream. Schuurman wil het voor het slachtoffer opnemen, maar óók voor Wahib. “Het doet me zo pijn iemand zo publiekelijk en met zo veel venijn aan de schandpaal genageld te zien worden.”

Katja Schuurman neemt het op voor Bilal Wahib

Controverse rond Bilal Wahib

De politie pakte Bilal Wahib vorige week op naar aanleiding van het incident. De acteur zei dat het een uit de hand gelopen, domme grap was. Verschillende opdrachtgevers trokken meteen hun handen van Wahib af. BNNVARA stopte met Teenage Boss en platenlabel Top Notch trok zich meteen terug. De Edison Pop-prijs die Wahib zou ontvangen werd ingetrokken en Instagram liet weten dat de acteur nóóit meer een account mag aanmaken op het platform.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

Dat iemand het momenteel voor Wahib opneemt is vrij verrassend, maar Katja Schuurman is zélf ook een paar door de modder getrokken in de media. De presentatrice stond lang in het nieuws omdat ze eenvliegverbod zou hebben vanwege grensoverschrijdend seksueel gedrag aan boord van een vliegtuig.” Daarnaast had ze een aanvaring met BOA’s vanwege een coronaboete, en recent vlogen Angela de Jong en Katja elkaar verbaal in de haren.

Lees verder