Angela de Jong en Katja Schuurman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong en Katja Schuurman

Angela de Jong gaat los op Katja Schuurman

|
|

Laatste update:

AD-columniste Angela de Jong schrijft Katja Schuurman aan gruzelementen in haar nieuwste tv-column. Ze reageert daarmee op Katja's overstap van RTL naar PowNed.

Angela maakt meer vijanden dan vrienden in Hilversum. Laatst kreeg ze nog cultheld René le Blanc op haar dak en ook Op1-host Talitha Muusse pikte een vernietigende column van Angela niet. Het nieuwste slachtoffer van queen-afkraak is Katja Schuurman. Die maakte gisteren op Insta bekend dat ze een panelshow voor PowNed gaat presenteren:

Angela fileert Katja

"Na drie schitterende jaren bij RTL – google gerust welke pareltjes ze daar gemaakt heeft, ik was ze ook alweer vergeten – krijgt ze nu onderdak bij PowNed", sneert Nederlands meest gevreesde tv-columniste sarcastisch. Volgens Angela ruikt het sterk naar vriendjespolitiek. "Slaag je niet bij de commerciëlen, of is je contract afgelopen en willen ze niet met je verder, dan is er altijd wel een oude vriend bij een publieke omroep die je de helpende hand reikt (in het geval van Katja is het een oud-BNN’er die nu aan de touwtjes trekt bij PowNed, dat u het even weet)"

Verdient geen reddingsboei

Angela vindt Katja niet van het niveau Twan Huys of Paul de Leeuw; presentatoren die de 'NPO-reddingsboei' volgens haar wél verdienden. "Wat was haar belangrijkste wapenfeit op tv de afgelopen tien jaar sinds ze vertrok bij BNN en achtereenvolgens NET 5, KRO-NCRV en RTL 4 aandeed? Dat ze Memories vakkundig om zeep heeft geholpen. Voor de rest was haar toegevoegde waarde in programma’s te verwaarlozen."

Ons kent ons

Angela wijst ook op het maatschappelijke belang van de NPO en het plan van de VVD, die er 200 miljoen op wil bezuinigen. "Dan zou je verwachten dat bij elke afzonderlijke publieke omroep de mentaliteit heerst: we zullen ze in Den Haag iets laten zien. We slaan ze daar om de oren met kwaliteit en creativiteit zodat ze niet om ons heen kunnen. Met exclusieve programma’s en dito gezichten." Het zou bij de NPO moeten draaien om trots, zucht Angela. "En niet om ons kent ons."  

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

Lees verder