Bilal Wahib vrijgelaten: ‘Spijt van domme grap’

Bilal Wahib
© Brunopress

Mocro Maffia-acteur Bilal Wahib is vrijgelaten door de politie. Wahib werd verhoord omdat hij tijdens een livestream een jongen aanmoedigde zijn geslachtsdeel te tonen. Wahib werd gearresteerd op verdenking van het maken of verspreiden van kinderporno.

Wahibs advocaat, Nienke Hoogervorst, zei tegen RTL Boulevard dat er geen aangifte tegen hem is gedaan. Wahib werd twee keer ondervraagd en legde ook een verklaring af. Volgens zijn advocaat “probeerde hij een grap te maken met een vriend, waar de jongen bij betrokken raakte. Het was een domme grap waar hij ontzettend veel spijt van heeft.”

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

Dat er geen aangifte gedaan is, betekent niet per se dat de zaak geen gevolgen voor de acteur heeft. Heel Nederland sprak schande van Wahids gedrag, tot aan zijn collega’s aan toe, en ook zonder aangifte kan er nog een strafzaak volgen.

Iedereen stopt met Bilal Wahib

NPO Zapp en BNNVARA beëindigden de samenwerking met Wahib meteen: hij keert niet meer terug als presentator van Teenage Boss.

Platenlabel Top Notch stopte de samenwerking met Wahib meteen. RTL reageerde ook geschokt en een geplande uitzending van Rooijakkers over de Vloer met Wahib werd geannuleerd.

Bilal Wahib vrijgelaten: ‘Spijt van domme grap’

Het lijkt er sterk op dat Bilal zijn acteercarrière op de buik kan schrijven: net als deze sterren die opeens iets héél doms deden!