Joker-regisseur Todd Phillips zet de deur naar een sequel op een kier.

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Joker-regisseur Todd Phillips zet de deur naar een sequel op een kier.

Joker-regisseur Todd Phillips sluit sequel niet uit

|
|

Laatste update:

De regisseur van Joker, Todd Phillips, zet de deur naar een sequel op een kiertje.

Joker verbreekt momenteel het ene record na het andere. Hoewel regisseur Todd Phillips en Joaquin Phoenix de film als een eenmalig project zagen, ziet Phillips toch mogelijkheden voor een opvolger.

Gisteren doorbrak Joker een magische mijlpaal: de film leverde sinds de première 1 miljard dollar op. Joker was al de meest winstgevende comic-film ooit, en is nu de eerste 17+-film die meer dan een miljard opbrengt. Natuurlijk speelt inflatie hierin een rol, maar zelfs dan is Joker één van de meest winstgevende bioscoopfilms ooit!

In een interview met de LA Times reageert Joaquin Phoenix nogal nuchter op het succes. ‘Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht. Todd en ik probeerden alleen maar een film te maken die onze carrière niet zou ruïneren. Na een week of twee, drie zei ik tegen Phillips: Er zit veel meer in deze rol: kun je beginnen aan een sequel? Het was eigenlijk een grapje, maar toch niet helemaal.’

Van tevoren werd Phoenix veel gevraagd naar de controversiële inhoud van Joker, wat hij slecht trok. Maar hij had er wel degelijk over nagedacht. ‘Het was een lastige positie als acteur. Als mensen Joker willen nadoen, dan moeten we ze niet aanmoedigen. Praten over de gewelddadige invloed van een film kan mensen juist op ideeën brengen.’ Bleek een boos wegbenende Phoenix dus tóch een toneelstukje op te voeren!

Joker 2?

Phillips zegt in hetzelfde interview dat hij niet tegen een opvolger is, maar hij is niet van plan om ‘een wilde, gekke film over een misdadige clown te maken. Als we thema’s uit de eerste film kunnen uitwerken, of nieuwe interessante punten kunnen aanstippen, dan lijkt het me wel interessant. Maar ik zeg er meteen bij: er wordt op dit moment niet aan gewerkt.’

Als Phoenix en Phillips een interessant idee voor de sequel kunnen vinden, dan zou een vervolg er dus best kunnen komen. Ze zullen wel van goede huize moeten komen, want het verrassingseffect is na het succes van de psychologische thriller wel weg.

Names de inwoners van The Bronx vragen we het duo wel vriendelijk om in Joker 2 een andere trap te gebruiken!

Lees verder