Joaquin Phoenix als Arthur Fleck in Joker (2019)

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Joaquin Phoenix als Arthur Fleck in Joker (2019)

Joker-regisseur Todd Phillips heeft het helemaal gehad met kritiek

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Todd Phillips, regisseur van de aankomende film Joker, is klaar met alle kritiek op zijn film. Joker is omstreden omdat sommige critici denken dat de film zou aanzetten tot geweld. Phillips is het daar niet mee eens en zegt tegen Vanity Fair dat critici beter naar zichzelf kunnen kijken.

"We maken een film over een fictioneel personage in een fictionele wereld. Je kunt films niet de schuld geven van een wereld die zo fucked up is dat de boel bij het minste of geringste ontvlamt”, aldus de Joker-regisseur.

Aanzetten tot geweld?

De film met Joaquin Phoenix in de hoofdrol, gaat over de beroemde Batman-schurk en hoe hij in een moordzuchtige psychopaat verandert. Met name Amerikaanse critici maken zich zorgen dat de film sommige mannen, die zich net als de Joker verongelijkt voelen, kan inspireren om geweld te plegen.

Joaquin Phoenix over Joker

Eerder liep Joaquin Phoenix weg uit een interview toen hij hierover een vraag kreeg gesteld. Later kwam hij terug en zei over Joker: “Ik denk niet dat het de verantwoordelijkheid is van een filmmaker om het publiek moreel te scholen, of het verschil tussen goed en kwaad te leren”

Todd Phillips: “Het is geen oproep tot actie. Als het überhaupt iets moet zijn, is het eerder een oproep aan de maatschappij tot zelfreflectie.”

Joker draait vanaf 3 oktober in de bioscoop. Hier zijn nog 7 dingen die je moet weten over de film.

Lees verder