Joker

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Joker

Instagram ontdekt de trap uit Joker! Lachen vergaat bewoners

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De iconische trap uit Joker, met Joaquin Phoenix, is een megahit op Instagram! Inwoners van The Bronx reageren gepikeerd op de ‘influencers’ die rare dansjes doen op hun trap. Zij zien de humor er niet van in!

De scène, waarin een geflipte Arthur Fleck zijn innerlijke monster de vrije loop laat, doet al een tijdje de ronde op social media, meestal met een grap eraan vast. De scène ziet er op zichzelf een beetje vreemd uit, maar in de context van de film is hij erg goed én biedt hij een momentje om adem te halen tussen alle ellende.

Influencers hartje Joker-trap

We zagen Arthur Fleck/Joker eerlijk gezegd niet als iemand die je graag na wil doen, maar daar denken duizenden Instagrammers anders over. De trappen in The Bronx worden de laatste tijd overspoeld door toeristen, tot ergernis van de bewoners van de wijk.

Volgens inwoners van The Bronx zijn de trappen vooral superirritant. Vroeger hingen er levensgevaarlijke drugdealers en junkies op de trappen, en had je geluk als je niet neergestoken werd terwijl je met je boodschapjes liep. In de winter is de steile trap levensgevaarlijk glad, en kletteren er talloze mensen naar beneden! Maar ja, zonder foto op de Joker-trap kun je 'Insta-fame' wel vergeten!

The Bronx is tegenwoordig niet meer zo vreselijk als vroeger, maar grote delen van de wijk zijn slecht onderhouden, en veel bewoners zouden vandaag nog vertrekken als ze dat konden. Dat toeristen nu een beetje cool lopen te doen in hun achterstandsbuurt stellen inwoners niet echt op prijs.

Tegelijkertijd vinden andere omwonenden het best leuk. The Bronx wordt door toeristen meestal overgeslagen (die gaan naar Manhattan en Brooklyn, en de positieve aandacht voor de wijk is ook wel eens aardig. Daarnaast zorgen de trapdansers voor inkomsten bij de lokale middenstand.

Mocht je ook wel zin hebben om als een weirdo op een trap te zwieren en zwaaien, dan vind je de ‘Joker Stairs’ hier!

De trap uit Joker is de nieuwste beroemde filmlocatie, nadat de film een bizar groot succes werd. Als je kijkt naar het budget is het zelfs de meest winstgevende superheldenfilm ooit! Hier vind je nog een paar prima voorbeelden: in Europa, maar ook gewoon in Nederland!

Lees verder