joker film

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
joker film

Joker gaat als een trein: al half miljoen bezoekers

|
|

Laatste update:

Er was een hoop heisa rondom de film Joker (waar de regisseur helemaal genoeg van had), maar dat heeft het aantal kijkers hooguit positief beïnvloed. In de eerste twee weken zijn er al een half miljoen tickets verkocht in Nederland! 

Grimmig verhaal

De nieuwe film Joker, waarin wordt vertelt waarom de  beroemdste stripschurk ter wereld zo is geworden als hij is, kreeg kritiek omdat het allemaal te grimmig zou zijn. De politie in de VS hield zelfs rekening met schietpartijen omdat de film zou aanzetten tot geweld. De makers werden hier een beetje moe van, begrijpelijk als je net je uit de naad hebt gewerkt voor je film. Maar toen de film eenmaal draaide keerde het tij snel.

Lovende kritieken

Maar ondanks dat bijvoorbeeld Gordon de film veel te naargeestig vond en de zaal uitliep, waren recensenten het er roerend over eens: Joker is briljant. Een 'Oscar-waardig' meesterwerk werd de film genoemd. Ook het publiek was enthousiast en regisseur Martin Koolhaven bijvoorbeeld, liet ook weten dat Joker een must-see is. 

Alle reden dus om Joker 2 snel te gaan maken, al zeggen we het zelf. Nog niet naar Joker geweest? Wij zetten alles voor je op een rijtje wat je écht even moet weten voordat je naar Joker gaat. 

Lees verder