Hoe is het nu met Tonnie en Diane uit Ik Vertrek?

Familie Hobbelen uit Ik Vertrek
© AVROTROS

Voor € 10.000 kochten Tonnie en Diane een huis in Hongarije zonder toilet, stromend water en elektriciteit. Met het hele gezin verlieten ze Nederland voor een zelfvoorzienend leven. Hoe gaat het nu met hen?

Nederland zat

Diane was het leven in Nederland zat. De regelgeving, de maatschappij, de druk en de stress ze wilden het compleet anders gaan doen. Samen met man Tonnie besloot ze het drukke leven te verlaten. In 2006 vertrokken ze met hun twee kinderen én hun huisdier varken Kliko richting Hongarije. “We willen gewoon ons eigen leven kunnen leven en het gevoel hebben dat we leven en dat heb je daar.”

Kliko in de Goulash? 

Tijdens de special van 10 jaar Ik Vertrek keek Bert Visscher terug op, wat een van zijn favoriete afleveringen was van de serie. Hij vermoedde dat Tonnie’s heimwee té groot was en weer terugkeerde naar Nederland. Diane zou haar man uiteindelijk ook gevolgd zijn en het avontuur hebben ze achtergelaten. Voor varken Kliko vreesde hij het ergste: “Het zal toch niet, zouden ze hem hebben opgegeten, is varken Kliko in de Goulash beland?”

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

‘Keuterboeren leventje’

Niets was minder waar. Tonnie en Diane woonden er nog steeds. De special komt uit 2015, maar nu in 2022 zijn ze nog altijd gelukkig in Legénd, Hongarije. ‘Een echt keuterboeren leventje', zoals Diane het zelf noemde. De beestenbende is alleen maar verder uitgebreid. Naast hun honden en katten hebben ze ook nog kippen, geiten, schapen, alpaca’s en een pony. Varken Kliko is er helaas niet meer, niet verdwenen in de Goulash maar begraven in de tuin van het stel. Een lammetje ‘Bifi’ heeft dan de plek ingenomen van het varken.

Terug naar Nederland

De heimwee van Tonnie is vrijwel helemaal verdwenen. Inmiddels heeft hij veel Hongaarse vrienden en kan hij sneller contact maken, doordat hij de taal beter begrijpt en spreekt. De heimwee van zoon Marcel daarentegen was al sinds het begin sterk aanwezig en hij is dan ook weer teruggekeerd naar Nederland. Ook dochter Lotte verliet Hongarije uiteindelijk, maar zocht regelmatig nog contact met haar ouders. “Ik mis mijn kinderen niet”, zei Diane in de special van Ik Vertrek.

‘Bio heet zoiets’

De ouders van Diane zijn hun dochter achterna gegaan en werden hun buren. Regelmatig hielpen ze mee. Zo maakte de moeder van Diane worsten van niemand minder dan pony Janko. Het dier kreeg artrose en moest worden ingeslapen. Omdat ze echt zelfvoorzienend leven werden hun dieren uiteindelijk geslacht om te eten. “Oh oh, wat zullen de mensen zeggen eten ze de eigen dieren op. Nou lekker hoor Bio heet zoiets!, liet de moeder van Diane weten in de vlog hieronder.

Opa en oma 

Dochter Lotte heeft nu inmiddels drie kinderen. Samen met haar gezin brengt ze regelmatig een bezoekje aan haar ouders in Hongarije. De opa en oma zetten hun kleinkinderen wel aan het werk, zodra ze er zijn zo is te zien op de social media van Diane.

Pottenbakker

Het ziet ernaar uit dat de twee echt de juiste keuze hebben gemaakt, om naar Hongarije te emigreren. Ze zien er gelukkig uit met al hun dieren. Diane heeft ook nog een andere hobby gevonden, namelijk pottenbakken. In haar Insta-bio is ook te lezen: “Hallo allemaal ik haal klei uit de tuin. Daarvan maak ik de potten, zonder draaischijf. We hebben een primitieve kiln die met hout gestookt word.”

Henka en André vertrokken met nul horeca-ervaring naar Kreta en openden hun eigen restaurant. Tegenwoordig ziet hun leven er heel anders uit.

Zaterdag 14 mei vertrekt NPO 1 naar Turijn om te zien hoe S10 het in de finale doet tijdens het Eurovisie Songfestival. Op zaterdag 21 mei is Ik Vertrek weer terug op NPO 1 om 22.25, en dan met een weerzien van twee families.