• Ik Vertrek
  • Brandende Vraag

Hoe is het nu met Ik Vertrek stel Henka en André?

Henka en André

In het eerste seizoen van Ik Vertrek maakten we kennis met Henka en André. Samen begonnen ze begonnen een restaurant op het zonovergoten Griekse eiland Kreta. Hoe gaat het nu, bijna twintig jaar later, met het ondernemende stel?

 

Grootse ideeën

Henka en André begonnen het restaurant ‘Ela Mesa’, maar hadden zelf geen enkele ervaring in de horeca. Ze hadden zelfs nog nooit een ei gebakken! Alsof dat nog niet genoeg was, spraken ze ook geen woord Engels. Met hun grootse ideeën en slechte voorbereiding verbaasden ze de kijkers, die smulden van de hilarische aflevering. 

 

Extra baantjes

In een Follow Up van het programma in 2009 bleek dat ze te weinig klanten wisten te lokken naar hun restaurant, waardoor ze het hoofd niet meer boven water konden houden. De twee moesten daarom allebei een extra baantje erbij nemen. Henka werkte overdag in een hotelbar en André was ‘s nachts te vinden in een broodjeszaak. Tussen de bedrijven door openden ze nog steeds trouw elke avond hun eigen restaurant. 

 

Bikkelhard werken

De twee lieten zich niet zomaar uit het veld slaan. Na het hoogseizoen op Kreta keerden ze tijdelijk terug naar Nederland om geld te verdienen, waarmee ze de huur van het restaurant konden betalen in de winter. André vond dat hij maar korte dagen maakte met zijn nieuwe baan op de vorkheftruck in vergelijking met het bikkelharde werken op Kreta, maar hij stond te popelen om weer terug te gaan naar het zonnige eiland.

 

Nog steeds samen?

Ondanks al hun harde werk liep het restaurant niet zoals gehoopt en moesten ze hun grote droom opgeven. Gelukkig heeft hun relatie deze tegenslag overleefd. Henka en André zijn op de dag van vandaag nog steeds samen en wonen weer in Nederland, samen met hun twee kinderen Bink en Zoë.

 

Brandweer

André werkt nu bij de brandweer. Vorig jaar heeft hij de opleiding Bevelvoerder weten te behalen. Hij mag nu leiding geven aan de bemanning van een tankspuit en eventueel een aanvullend voertuig. Henka is nog steeds de grootste supporter van André en deelde op Instagram trots dat hij geslaagd was. 

 

Altijd in voor een lolletje

Dit vrolijke koppel is altijd in voor een lolletje en maakt nog steeds overal een feestje van. Zo deelde Henka een filmpje van een enthousiaste André die danst op zijn werk verkleed als de kerstman. 

 

Henka en André zijn nog altijd gelukkig met elkaar en samen met hun gezin hebben ze hun leven na wat pittige tegenslagen goed op de rit weten te krijgen. 

 

Benieuwd hoe het nu met andere Ik Vertrek-deelnemers is? Lees hier hoe het nu met Gine en David gaat en hoe het is afgelopen met Emmy en haar droomkasteel