Lark Voorhies uit Saved by the Bell

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Lark Voorhies uit Saved by the Bell

Wat is er gebeurd met Lark Voorhies uit Saved by the Bell?

|
|

Laatste update:

In de jaren 90 was Saved by the Bell één van de populairste tienercomedy’s op tv. Iedereen kende de hoofdfiguren A.C. Slater, Zack Morris, Lisa Turtle, Kelly Kapowski én de vreemde Screech! Alle acteurs en actrices gingen na Saved by the Bell hun eigen weg. Wat is er sinds de jaren 90 gebeurd Lark Voorhies, aka Lisa Turtle?

Lark Voorhies brak door als de rijke Lisa Turtle, die altijd in designerkleding liep en de ene date na de andere had. Ze werd constant lastiggevallen door Screech, maar ze was zo ongeveer het enige personage dat geen vaste verkering kreeg in Saved by the Bell.

Een leven na Saved by the Bell

Na Saved by the Bell werd Voorhies soapactrice in Days of Our Lives en The Bold and the Beautiful. Dit stopte na een paar jaar omdat Voorhies absoluut geen naaktscènes wilde doen, vanwege haar opvoeding in de Jehova’s Getuigen. Ze scoorde nog wat kleine rolletjes in Star Trek: Deep Space Nine en The Fresh Prince of Bel-Air, maar daarna was het grotendeels uit met de pret. Zoals de meeste Saved by the Bell-collega’s brak ze nooit écht meer door en was ze voornamelijk te zien in tv-films.

De afgelopen 20 jaar trad ze zelfs bijna helemaal nergens meer op, en dat had een vervelende oorzaak. De actrice kampt nogal met haar geestelijke gezondheid vanwege een schizoaffectieve stoornis. Hierdoor was ze regelmatig enorm depressief en was het onmogelijk om veel te kunnen werken. Ze ging regelmatig door hele zware periodes en op foto’s uit die tijd kun je ook zien dat het niet zo best met haar ging.

Wat is er gebeurd met Lark Voorhies uit Saved by the Bell?

Terugkeer naar Saved by the Bell?

Aanvankelijk wilde ze niets weten van de Saved by the Bell-reünie, maar later was ze toch gepikeerd omdat ze niet was gevraagd. In een interview met Dr. Oz vertelde ze hierover dat ze zich enorm buitengesloten voelde, ook al wist ze niet zeker of dat echt zo was of dat het door haar ziekte kwam.

Dit werd op het laatste moment gefixt door Lisa Turtle héél even op te voeren in de Saved by the Bell-revival, waarin ze in het tweede seizoen waarschijnlijk iets vaker te zien is.

Tegenwoordig lijkt het iets beter te gaan met de Saved by the Bell-ster. Nu reist ze voornamelijk door Amerika in het ‘handtekeningencircuit’, zoals zo veel jeugdhelden uit de jaren 90

Hoe is het nu met de cast van Saved by the Bell?

Mark-Paul Gosselaar, bekend als Zack Morris, acteert natuurlijk nog steeds, net als cultfiguur Mario ‘A.C. Slater’ Lopez. Tiffani Thiessen acteerde nog jarenlang totdat haar rolletjes steeds kleiner werden, en Elizabeth Berkley bleef ook leuk bezig, maar kwam de klap van haar hoofdrol in Showgirls nooit echt meer te boven.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Ook al raakten de meeste carrières in het slop, het verging géén van allen zo slecht als Dustin Diamond, die Screech speelde. Hij overleed begin dit jaar plotseling aan longkanker, op 44-jarige leeftijd.

Lees verder