acteurs saved by the bell toen en nu

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
acteurs saved by the bell toen en nu

30 jaar geleden Saved By The Bell, hoe zien ze er nu uit?

|
|

Laatste update:

Wat gaat de tijd toch snel. Saved by the Bellis 30 jaar geleden begonnen, om precies te zijn op 20 augustus 1989 (en op 22 mei 1993 hield het feest op). Dat betekent dat de blitse tieners er vandaag de dag heel anders bijlopen.

Pittige tijden

De serie was je-van-het voor de generatie die opgroeide met series als Saved By The Bell en Beverly HIlls90210. Als je tot deze groep behoort dan ken je zeker deze series. Blossom, Full House, Xena, Charmed, Buffy The Vampire Slayer... Het bingewatchen zou in de nineties uitgevonden zijn, zij het dat we toen geen dvd's hadden en maar op de bonnefooi naar The Free Record Shop moesten voor een peperdure geïmporteerde VHS. Ja mensen, het waren zware tijden. 

De acteurs

Saved by the Bell gaat over een groep vrienden op Bayside High, een middelbare school. De groep bestond uit de blonde boy-next-door Zack Morris (Mark-Paul Gosselaar), Kelly Kapowski (Tiffani-Amber Thiessen), Jessie Spano (Elizabeth Berkley), de waaaaay te gespierde voor een tiener A.C. Slater (Mario Lopez), het komische klunzige karakter Samuel "Screech" Powers (Dustin Diamond) en Lisa Turtle (Lark Voorhies).

Hoe ging de serie ook alweer? Hier een stukje uit de aflevering Aftermath. In stukjes te bekijken op YouTube (waar best aardige gratis films staan)

Toen en nu

Maar nu naar de acteurs. Want toen waren het stuk voor stuk knapperds om je als tienerjongetje of meisje aan te vergapen. Een hele generatie groeide op in de overtuiging dat in de VS iedereen eruit zag als een 20-jarig model op z'n zestiende. Is het nog wat? Of geldt de oude regel 'vroeg rijp, vroeg rot'? 

Mark-Paul Gosselaar

30 jaar geleden Saved By The Bell, hoe zien ze er nu uit?

'Zack' was als tienjarig jongetje een star-to-be toen hij in het acteerwerk rolde. Als hoofdpersoon van Saved By The Bell bracht Mark-Paul a.k.a. Zack het heel ver. Hij had ook, door de jaren heen, met alle vrouwelijke actrices een relatie. Kortom, een drukke jeugd. Maar daarna is hij in het acteerwerk blijven steken, en niet met de beste resultaten. In 2016 speelde hij nog de hoofdrol in een film die 0% op Rotten Tomatoes kreeg. Zijn verdere rollen zijn weinig zeggend. 

Tiffani-Amber Thiessen

30 jaar geleden Saved By The Bell, hoe zien ze er nu uit?

Tiffani-Amber Thiessen verging het wat beter dan haar co-speler Gosselaar. Zij speelde nog een rol in Beverly HIlls 90210 en bleef een niet écht zichtbare actrice, maar bleef wel veel klussen krijgen. Met 30+ rollen in series en 10+ in films is ze in ieder geval goed bezig geweest. En ze werkt tot de dag van vandaag als actrice. Ze had ook nog een nogal treurig kookprogramma, maar dat is na een paar jaar van de buis gehaald. En je kunt wel zien waarom.

Elizabeth Berkley

30 jaar geleden Saved By The Bell, hoe zien ze er nu uit?

Het is Berkley in ieder geval gelukt om het Saved By The Bell-imago van zich af te schudden. Ze is namelijk inmiddels vooral bekend vanwege de hoofdrol in de vre-se-lijk slechte Paul Verhoeven film Striptease. Het zou haar grote post-tienerserie doorbraak moeten zijn, maar het mocht niet zo zijn. Ze bleef wel degelijk acteren, en veel ook, maar de laatste jaren is ze vooral te zien in wat reality series zoals Dancing With The Stars. 

Mario Lopez

30 jaar geleden Saved By The Bell, hoe zien ze er nu uit?

Mario Lopez ziet er nog steeds uit als een succesnummer, maar dat valt een tikkie tegen. Hij was als 10-jarige door een agent eruit gepikt toen hij een dans uitvoering had. Daarna ging het hard, met Saved By The Bell als hoogtepunt. Maar inmiddels zit hij in de bekende 'ik-pak-wat-ik-pakken-kan'-emmer. Met kleine rolletjes in werkelijk alles, veel gastoptredens 'as himself', een paar boeken (waaronder kinderboeken) en een 'carrièrre' als showbiz-journalist moet hij het zien rond te breien.

What did he just say?

En vooral zijn journalistieke ambities pakken niet al te best uit, onder meer omdat hij niet zo Hollywood-fähig is (hij babbelde wat onhandig over transseksualiteit in een radioshow en werd daar hard op afgerekend). 

Dustin Diamond

30 jaar geleden Saved By The Bell, hoe zien ze er nu uit?

Het gaat Dustin Diamond niet voor de wind, net als Mario Lopez. Hij vertelde in een interview met Lopez dat hij het Screech-karakter maar niet van zich af kan schudden. Hij speelde in een bandje, gooide een vreemde sextape online waar hij zelf niet in bleek te spelen, maar een dubbelganger. Hij probeerde nog stand-up comedian te worden en deed mee aan Celebrity Big Brother.

Diamond schreef zelfs nog een boek over zijn tijd bij Saved By The Bell, maar dat laatste bracht hem alleen maar in de problemen. Bij de Saved By The Bell reünie was hij niet uitgenodigd en hij komt wat verloren over in interviews. Hij is nog opgepakt voor agressief gedrag en hij had een nepwapen bij zich, hier is hij ook voor veroordeeld (6 maanden, maar voorwaardelijk).

Lark Voorhies

30 jaar geleden Saved By The Bell, hoe zien ze er nu uit?

De moeder van Lark Voorhies nam haar als 2-jarige mee naar een scout en zei 'ze is geboren om een ster te worden'. Dat pakte niet meteen goed uit, maar Voorhies werd zodanig gepushed dat ze wel bij Saved By The Bell eindigde. Daarna is haar acteercarrièrre niet veel geweest om over naar huis te schrijven. Ze schreef sinds 2010 drie romans en had nog een gedoetje met een blad dat schreef dat ze aan de drugs was. Volgens Wikipedia is ze ook nog model en 'spokeswoman'. Maar echt veel stelt 't niet meer voor. 

En de winnaars zijn...

Eigenlijk is het Berkley en Thiessen nog het beste af gegaan in de jaren na Saved By The Bell. Of ze zich er kotsend doorheen moeten snuiven of gelukkig zijn, dat zullen we niet weten, maar ze hebben zich in ieder geval qua werk staande gehouden in Hollywood. En mogen we je er even op attenderen dat eigenlijk niemand van deze bunch kindsterretjes compleet naar de gallemietes is gegaan? Dat is toch een applausje waard. 

Lees verder