Mario Lopez uit Saved by the Bell

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mario Lopez uit Saved by the Bell

Wat is er gebeurd met Mario Lopez van Saved by the Bell?

|
|

Laatste update:

Mario Lopez groeide dankzij Saved by the Bell uit tot een van de grootste tieneridolen van de jaren 90. Maar hoe gaat het tegenwoordig met deze acteur?

Mario Lopez begon al op zijn tiende met acteren. In het begin was hij vooral  te zien in reclamespotjes, maar al snel werd hij gecast voor bijrollen in onder meer de sitcomklassieker Golden Girls en de politiefilm Colors met Sean Penn. Maar zijn grote doorbraak kwam uiteraard toen hij tekende voor Saved by the Bell. In deze luchtige High School-comedyserie speelde hij A.C. Slater, de beste vriend van Zack Morris (Mark-Paul Gosselaar). Behalve als het op de gunsten van Bayside-babe Kelly Kapowski (Tiffani Thiesen) aankomt, natuurlijk!

Tanktop

Saved by the Bell was ‘slechts’ vier seizoenen op de buis, maar dat was genoeg om een onuitwisbare indruk te maken. Natuurlijk werden de aflevering eindeloos herhaald, maar er volgden ook nog eens verschillende spin-offs en televisiefilms waarin Mario Lopez in de tanktop van A.C. Slater kroop. Sterker nog, vorig jaar verscheen een heus vervolg op Saved by the Bell, waarin een groot deel van de originele cast terugkeerde naar Bayside High. Publieksfavoriet Dustin Diamond (alias Screech) zou mogelijk in het tweede seizoen van dit vervolg te zien zijn, maar tragisch genoeg overleed hij begin dit jaar op 44-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

The X Factor

In de aanloop naar de terugkeer van Saved by the Bell heeft Mario Lopez bepaald niet stilgezeten. Zo speelde hij een belangrijke bijrol in de populaire dramaserie Nip/Tuck en was hij bijna vijftig afleveringen te zien in de soapklassieker The Bold and the Beautiful. Daarnaast presenteerde hij enkele seizoenen van de talentenjacht The X Factor. Aan zelfparodie ontkwam Lopez echter ook niet: hij speelde zichzelf in onder meer Jane the Virgin, The Rookie en redactiefavoriet Brooklyn Nine-Nine. Maar dat waren niet de enige series waarin Mario Lopez als zichzelf te zien was.

Realitysoap

In 2010 kreeg hij zijn eigen realitysoap, met de gevatte titel Mario Lopez: Saved by the Baby. Hierin zagen we hoe de acteur en zijn geliefde Courtney Mazza zich voorbereidden op het ouderschap. In 2012 stapte het koppel in het huwelijksbootje. Inmiddels heeft het echtpaar twee zoons en een dochter. Maar dertig jaar later is Mario Lopez nog altijd onlosmakelijk verbonden met Saved by the Bell. Binnenkort keert hij terug als A.C. Slater in het nieuwe seizoen van deze onverwoestbare High School-serie. Kortom, voor Mario Lopez zit de schooltijd er nog lang niet op!

Lees ook hoe het nu gaat met Mark-Paul Gosselaar en Tiffani Thiessen van Saved by the Bell.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder