• Echte Meisjes in de Jungle

Echte Meisjes in de Jungle: ‘Lena ontwikkelt zich in deze aflevering tot de leukste deelneemster’

Na de recaps van The Kardashians is recensent Ruben Praster terug om als de Trashkoning van Veronica Superguide wekelijks verslag te doen van Videoland-serie Echte Meisjes in de Jungle.

Echte meisjes in de jungle Lena

Misschien was het je opvallen dat ik in de recap van de derde aflevering weinig tot niks vertelde over de opdrachten. Er was nou eenmaal niet zo veel over te vertellen. De realitysterretjes verzamelden letters om woorden mee te maken en in de tweede proef schoten ze met pijlen op foto’s van elkaar. Typische opdrachten om lekker te stoken tussen de Echte Meisjes, maar ruzies bleven uit en de opdrachten waren niet meer dan opvulling. Dat is deze keer wel anders, want dit is de aflevering met de eetproef!

Een nieuwe teamcaptain

Voordat de vrouwen beginnen aan deze ranzige opdracht worden er nieuwe teamcaptains gekozen. De Si Deng Babes zijn er redelijk snel over uit, zij kiezen Gaby om de groep te leiden. Al is het heel duidelijk dat Janice liever die positie had gehad. Ze klaagt onder andere over bondjes die gevormd worden. Nadat Gaby beste vrienden was geworden met Annebel is ze nu opeens de bestie van Jill.

Een slimme zet

Bij de Si Fa Sweethearts wordt Lena tot teamcaptain gekozen. Dit gebeurt op een nogal suffe manier. Michelle stemde op zichzelf en Lena stemde ook op zichzelf. Het verschil wordt gemaakt door Channah die ook voor Lena heeft gekozen. Dat blijkt onbewust een slimme zet te zijn. De teamcaptain moet het laatste gerecht van de eetproef opeten en dat gaat Lena verrassend goed af.

De tekst gaat verder onder de video

De eetproef!

De makers van Echte Meisjes in de Jungle hebben de meest ranzige delicatessen uitgekozen om de deelnemers op te dienen. Het begint met gefrituurde krekels die met pijn en moeite naar binnen worden gewerkt door Channah en Janice. Maar bij gekookte varkensingewanden haken Annebel en Kelly allebei af. Daar is vooral Janice erg pissig over en ze vindt het niet kunnen dat Annebel niet gewoon een hapje heeft genomen. Alsof de fitgirl een hapje gekookte varkensmaag moet nemen om zeker te weten dat het ranzig is.

Duistere Diva

Bij de derde proef is Diva de MVP. Zij moet levende wormen eten en heeft daar een heel slim trucje voor. Ze knijpt de worm eerst dood en neemt dan een hapje. De manier waarop ze haar strategie beschrijft, toont een duistere kant van haar: ‘Als ze nog leven, kan je zo het leven eruit knijpen’. Bij de vierde proef moet soep gegeten worden, het ziet er lekker uit totdat Valerio uitlegt dat het gemaakt is van de darminhoud van een varken.

Shitsoep

Gaby ziet de bui al hangen en weet dat haar team geen kans meer maakt en vertelt tegen Fabiola dat ze de shitsoep niet hoeft te eten. Janice gelooft haar oren niet en vindt dat je er juist alles aan moet doen om te winnen. Fabiola doet nog een poging wat van de soep te eten, maar laat het staan en je wint pas een punt als je bordje leeg is.

Lena smult

Het laatste gerecht is voor teamcaptains Lena en Gaby. Zij moeten gekookte kippenvoeten eten. Gaby haakt af, maar Lena is een stuk enthousiaster. Kippenvoeten zijn bij haar thuis een delicatesse en ze eet het heel weinig omdat het nergens in Nederland verkrijgbaar is. Met het grootste gemak werkt ze de kippenvoeten naar binnen en wie goed oplet, kan zien dat ze na haar overwinning zelfs het schoteltje van Gaby heeft gepakt.

Echte meisjes in de jungle Lena Valerio
© Videoland

De grote boodschap van Lena

De kippenvoeten zijn waarschijnlijk niet heel goed gevallen, want de volgende ochtend rent Michella kokhalzend de tent uit. Vol walging roept ze dat iemand naast de tent heeft gescheten. Diva en Channah weten direct dat het Lena is en de teamcaptain doet nog een mislukte poging om het te ontkennen. Toch geeft ze het daarna toe en ze vindt ook dat Michella niet zo moet zeuren. ‘Ze mag lekker boos worden van m’n drol, maakt mij niet uit. Ik moet gewoon schijten.'

Gaby gaat weg

Voordat de tweede opdracht begint, wordt het team van de Si Deng Babes opgeschrikt door Gaby’s nieuws dat zij vanwege een medische kwestie het programma moet verlaten. Janice laat zich direct weer van haar gemeenste kant zien: ‘Ik vind de reden waarom ze weggaat wel heel naar, maar het is wel een opluchting, want er waren bondjes gevormd’. Het programma vertelt niet wat de medische kwestie is, maar op 22 december maakte Gaby bekend dat zij zwanger is.

De tekst gaat verder onder de video

Een nieuwe teamcaptain

Na het vertrek van Gaby wordt er een nieuwe teamcaptain gekozen en je kunt wel raden wie dit is. Janice, of Janis zoals Jill haar noemt, heeft zich een aflevering lang van haar slechtste kant laten zien. Ze roddelt over anderen en werpt zich tegelijkertijd op als de moeder van de groep waar je altijd mee kunt praten. De rest lijkt in haar act te trappen en kiest haar als nieuwe leider. Ik verwacht dat dit heel snel misgaat. In een machtspositie wordt Janice een dictator en keert binnen no time de hele groep zich tegen haar.

Terug naar huis

In het andere team moet iemand worden weggestemd en normaal zou niemand willen vertrekken, maar dit is Echte Meisjes in de Jungle en iedereen wil zo snel mogelijk terug naar huis. Channah en Michella willen allebei weg en Michella is verontwaardigd dat iedereen op Channah stemt. Daar ben ik als kijker wel erg blij mee. Michella zou ik niet kwijt willen raken, zij is een smaakmaker en altijd goed voor een poep- of piesgrap.

Lena is het leukst

Maar Michella is niet langer mijn favoriet. Lena heeft zich in deze aflevering ontwikkeld tot de leukste deelneemster. Aan het begin van de aflevering dondert ze uit de hangmat om gelijk weer te vallen wanneer ze op probeert te staan. Daarna blijkt ze ook nog eens een goede teamcaptain te zijn, die met het grootste gemak de eetproef doorstaat. En ze maakt een paar hilarische opmerkingen. Tijdens een massage merkt ze op dat ze al een tijd niet meer zo veel is aangeraakt en over teamcaptain Gaby zegt zij: ‘Ik denk dat Gaby wel kan nadenken, maar niet dat ze slim is’.

Mean Girl

Ondertussen wordt Janice meer en meer de mean girl van het programma. Wanneer zij wordt gevraagd naar haar mening over het vertrek van Channah, antwoordt de nieuwe teamcaptain: ‘Opgeruimd staat netjes’. Ik pak alvast de popcorn erbij voor volgende week.

Echte Meisjes in de Jungle is te zien op Videoland. Iedere maandag verschijnt een nieuwe aflevering.