• Echte Meisjes in de Jungle

Echte Meisjes in de Jungle: ‘Ik baal er flink van dat Louisa naar huis wordt gestuurd’

Na de recaps van The Kardashians is recensent Ruben Praster terug om als de Trashkoning van Veronica Superguide wekelijks verslag te doen van Videoland-serie Echte Meisjes in de Jungle.

Echte meisjes in de jungle Louisa

Na mijn 4-sterren recensie van Echte Meisjes in de Jungle duurde het niet lang voordat ik gevraagd werd om wekelijks een stukje te schrijven over deze trashy realityserie. Na het wel en wee van de Kardashians was ik wel klaar met verwende realitysterretjes, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik had genoten van TLC-gezicht Louisa Janssen en amper kon wachten om meer van haar te zien. Met gezonde tegenzin ging ik akkoord om de Videoland Original te volgen en je kunt begrijpen dat ik er flink van baal dat Louisa gelijk in de derde aflevering naar huis wordt gestuurd.

Geweld wordt niet getolereerd

Aan het einde van de tweede aflevering verloor het team van Louisa een wedstrijdje en het team van Terror Twin Esmee was op een treiterende manier aan het juichen. Louisa trok dat niet en ging eerst verbaal los op Temptation Island-fitgirl Annebel, toen Esmee het voor haar teamgenoot opnam, probeerde Louisa haar vast te grijpen. Tijdens de worsteling donderde Esmee van een heuveltje af en landde ze precies op haar elleboog die uit de kom knalde. Omdat geweld niet wordt getolereerd, mocht Louisa gelijk haar koffers pakken.

Louisa zegt sorry

Aan het begin van de aflevering wordt dit incident even samengevat. Alle Echte Meisjes zijn flink geschrokken en Esmee krijgt de kans om afscheid te nemen van haar team. Louisa is alleen te zien in een kort interview, waarin zij geëmotioneerd uitlegt dat ze veel spijt heeft van haar actie en dat ze agressief werd omdat ze dacht dat Annebel en Esmee haar belachelijk maakten.

Gemiste kans

Reality-veteraan Michella Kox legt later nog uit dat transgender Louisa in haar leven veel shit over zich heen heeft gehad en pesterijtjes zijn een trigger voor haar. De gewelddadige actie was niet omdat zij slecht tegen haar verlies kan, maar vanwege oud zeer dat erg diep zit. Daardoor vind ik het extra jammer dat Louisa alweer naar huis is. De kwetsbare kant van het transgendericoon blijft te veel onderbelicht en wie haar programma’s kijkt, kent haar alleen als vrolijke, luidruchtige glamourpoes. Zij is natuurlijk veel meer dan dat en Echte Meisjes in de Jungle had dit kunnen belichten.

Ik mag er eigenlijk niet om lachen

In mijn recensie schreef ik al dat Louisa, Esmee en Michella de smaakmakers waren en dat zij zorgen voor de leuke momenten. Met alleen Michella over is het programma gelijk een stuk minder leuk. Al groeien Jill en Lena langzaam uit tot mijn favorieten. De sympathieke Jill, die bekend werd door Big Brother, houdt van domme grapjes en zorgt voor een hele fijne sfeer in haar team. En Lena heeft zo erg uitgepakt bij de plastisch chirurg dat ze door haar megakont en gigantische borsten geen evenwicht meer heeft en bij de kleinste beweging valt ze al om. Ik zou er niet om moeten lachen, maar het is pure slapstick.  

De fluit van Michella

Het moment waarbij ik letterlijk moest hoesten van het lachen, komt net voor de laatste opdracht. De deelneemsters lopen een heuvel op, wat een hel is voor Lena, maar Michella is achtergebleven. Ze heeft last van haar buik, of zoals ze het zelf beschrijft: ‘Ik heb gewoon half Laos ondergescheten’. Gevolgd door een nog gedetailleerder verslag: ‘Ik zeikte uit m’n fluit en uit m’n reet’. Het is te ranzig voor woorden, maar ik ben dit niveau poep- en piesgrappen nog steeds niet ontgroeid. Al kon ik de smerige boer van Janice dan weer niet waarderen, maar dat ligt meer aan haar.

Echte meisjes in de jungle
© Videoland

De schurk van het verhaal

Iedere serie moet een schurk hebben en in dit geval is het influencer Janice Blok, die het idee lijkt te hebben dat ze meedoet aan Wie is de Mol? Om een of andere reden vertrouwt zij niemand. Gaby zou volgens haar een veel betere speler moeten zijn en wanneer Jill verrassend sterk is tijdens een opdracht, ziet Janice dit als een geheim talent om in de gaten te houden. En even voor de helderheid: Gaby en Jill zitten in háár team!

Ze zitten vol verrassingen

Misschien ben ik iets te streng voor Janice, maar de realitysterren beginnen nu hun ware gezicht te tonen. Ze stellen zich open voor elkaar en vriendschappen ontstaan. Dat is leuk om te zien en confronteert je ook met je eigen vooroordelen over iemand. Maar Janice lijkt alle vooroordelen juist te bevestigen door weinig groei te tonen. Misschien is dat volgende week anders, dan moeten de Echte Meisjes ranzige dingen eten. En in het voorstukje blijkt Diva ondanks haar kindstemmetje alsnog een stoere chick te zijn. Ik heb er nu al zin in!

Echte Meisjes in de Jungle is te zien op Videoland. Iedere maandag verschijnt een nieuwe aflevering.