Recensie Echte Meisjes in de Jungle – ‘Een guilty pleasure van het hoogste niveau’

Een dikke tien jaar na het eerste seizoen keert Echte Meisjes in de Jungle terug op Videoland en de realityserie is heftiger dan ooit. Dat is smullen voor de fans van het genre, maar zelfs als je niks hebt met trash-tv maakt de terugkeer van Valerio Zeno het programma alsnog de moeite waard.

Echte meisjes in de jungle
© Videoland

Deze recensie is gebaseerd op de eerste twee afleveringen

Het idee achter Echte Meisjes in de Jungle is enorm simpel: neem een stel dramaqueens en laat ze in de jungle allerlei suffe spelletjes spelen. Bij de minste tegenslag volgt dan direct een huilbui of knallende ruzie. Aan die formule is niet gesleuteld en wat tien jaar geleden werkte, is nog steeds een prima uitgangspunt voor een guilty pleasure.

Nog even fris als altijd

Een programma dat na tien jaar nog steeds hetzelfde is, kan al snel gedateerd aanvoelen, maar dat is niet het geval bij Echte Meisjes in de Jungle. Door een nieuwe lading geplamuurde realitysterretjes en verbouwde influencers is de Videoland Original heel erg van nu. Iedereen kent, of heeft wel een mening over, de vrouwen die zich in de jungle van hun slechtste kant laten zien.

Niet iedereen is even leuk

Dat betekent niet automatisch dat iedereen even leuk is om naar te kijken. Janice Blok en Channah Koerten komen erg onsympathiek over en zijn dit seizoen de arrogante feeksen die het bloed onder je nagels vandaan halen. En de altijd controversiële Gaby Blaaser, die keer op keer de tongen losmaakt met haar halfnaakte foto's, is saai en volkomen inwisselbaar.

Luidruchtige smaakmakers

Echte Meisjes in de Jungle draait veel meer om de luidruchtige smaakmakers en die zijn dit keer heel goed vertegenwoordigt. Esmee Ipema is zonder haar tweelingzus ook een terror en Michella Kox is terug om dit keer de jungle van Laos onveilig te maken. Toch verbleken beide vrouwen bij Louisa Janssen. De realityster is te ordinair voor woorden en weet zelfs Michella te shockeren met haar acties.

Michella's mond valt open

Het hoogte – of dieptepunt, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt, komt al in de tweede aflevering wanneer het team van Louisa zich aan het opfrissen is. Louisa en Lena staan in hun bikini’s te douchen en voeren een gesprek met de andere teamleden. Tijdens deze strategiebespreking trekt Louisa haar bikinibroekje omlaag om zich even goed te wassen. Wanneer Michella’s mond letterlijk openvalt, reageert Louisa met de nonchalante opmerking ‘Ik moet toch ook m’n kut wassen.’

Echte meisjes in de jungle
© Videoland

Valerio Zeno is terug!

Tegenover dit soort types moet een sterke presentator staan en dit nieuwe seizoen van Echte Meisjes in de Jungle is de grote terugkeer van Valerio Zeno, die een tijdje uit de schijnwerpers was verdwenen – waardoor iedereen zich afvroeg waar Valerio was gebleven. Het is alsof hij nooit weg is geweest; zijn ironische toon is precies wat dit programma nodig heeft en het voormalige BNN-gezicht heeft altijd een gevatte opmerking klaar wanneer de realitysterretjes ergens commentaar op hebben.

Conclusie

Echte Meisjes in de Jungle is een programma voor de liefhebbers van trashy realityseries en iemand die op zoek is naar een vervanger voor Better Call Saul zal niet per ongeluk dit programma kijken. Bij het beoordelen van de Videoland Original moet de realityserie vergeleken worden met soortgenoten en binnen het genre is dit een guilty pleasure van het hoogste niveau. De vrouwen zorgen ieder moment voor chaos, Louisa is hilarisch en het is heel fijn om Valerio Zeno weer terug op het scherm te zien.

Echte Meisjes in de Jungle is te zien op Videoland. Iedere maandag verschijnt een nieuwe aflevering.