Valerio Zeno

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Valerio Zeno
Brandende Vraag

Wat is er met Valerio Zeno gebeurd?

|
|

Laatste update:

Voor veel millennials slash jongvolwassenen was Valerio Zeno écht zo’n presentator waar je mee opgroeide. Maar hoe gaat het nu eigenlijk met deze tv-held van vroegâh en waarom zien we ‘m vrijwel nooit meer voorbijkomen?

Tv-carrière

Nou, dat ligt er maar net aan waar je kijkt. Valerio (38) is namelijk nog altijd actief in de mediawereld – komen we later op terug – maar van een ‘tv-carrière’ mogen we niet meer spreken. De oude TMF-ster, die met het legendarische Wakker worden met Valerio echt doorbrak, kreeg nog meer bekendheid na zijn overstap naar BNN in 2008. Hij ontpopte zich tot een vaste waarde voor de omroep en timmerde jarenlang aan de weg, vaak met tv-maatje Dennis Storm. Try Before You DieJe zal het maar hebbenDennis vs. ValerioProefkonijnen en later nog Over Mijn Lijk.

Tekst gaat verder onder de video

Valerio en Dennis ontketenden in 2011 een enorme mediastorm toen ze voor Proefkonijnen een hapje van elkaar namen. Letterlijk.

Tekst gaat verder onder de video

Ontslagen?

Valerio zat in een glansrijke tv-carrière, maar die stopte uiteindelijk toch vrij abrupt. BNNVARA zette hem namelijk op straat. In 2018 kwam het nieuws naar buiten. In eerste instantie leek het op een ‘vrijwillig’ vertrek, maar even hierna kwam de aap uit de mouw: de omroep waar hij jarenlang het gezicht van was, wilde niet met ‘m verder. “We zijn met name de laatste twee jaar uit elkaar gegroeid. Dat soort dingen gebeuren”, zei hij er zelf over. “Ik wilde graag nog een seizoen van Over Mijn Lijk maken, desnoods freelance, maar dat mocht niet.” Over Mijn Lijk is trouwens in goede handen: Tim Hofman nam het met veel succes over. Valerio pakte de draad ondertussen gewoon weer op, maar dan met hele andere dingen.

Sneakers

Zoals: podcasts maken! Valerio kon daar lekker zijn sneaker-obsessie in kwijt. Hij presenteerde namelijk de talkshow Sneakerjagers On Air. En die draait volledig om de nieuwste uitgaves, limited editions en welke schoenveters je door je sneakers moet rijgen. Je hoort mannen praten over schoenen alsof het om peperdure museumstukken gaat. Benieuwd hoe dat eruitziet? Check hieronder één van de afleveringen, met rapper Brainpower.

Tekst gaat verder onder de video

DJ

Naast sneakers houdt Valerio zich ook bezig met die andere grote liefde in zijn leven: plaatjes draaien. Je kunt ‘Phalerieau’ al sinds 2007 (en nog altijd, mits we niet in lockdown zitten) boeken dus we kunnen gerust zeggen dat het niet de zoveelste celeb is die het dj’en on the side als uit de hand gelopen hobby doet. Hij stond zelfs op mega-festivals als Solar en Mysteryland. Oftewel: best wel indrukwekkend.

Tekst gaat verder onder de video

Liefde

Sinds 2019 gaat het ook erg lekker met Valerio en de liefde. Hij is helemaal hoteldebotel op zijn Manon. En als we zijn insta checken, zien we dat ’t nog altijd érg lekker gaat. Wat lief!

Tekst gaat verder onder de foto

Dennis Storm

Wie aan Valerio denkt, denkt automatisch aan Dennis Storm. Die twee maakten samen veel memorabele BNN-shows. Net als zijn maatje zie je ook Dennis praktisch nooit meer op je beeldbuis. Eind 2019 zagen we ‘m voor het laatst, dat was bij Pauw, die toen nog zijn eigen talkshow had. Daar vertelde Dennis over zijn minimalistische leven als meubelmaker en schrijver op… Bali!

Tekst gaat verder onder de foto

Tv-comeback?

Valerio is niet helemáál gestopt met presenteren. De BN'er doet tegenwoordig af en toe een commerciële klus, bijvoorbeeld voor loterij Eurojackpot, waarvoor hij een online serie maakte. Ondertussen wordt er ook gefluisterd over een échte tv-comeback. Een juicekanaal - @JuiceChannel - bracht naar buiten dat hij de nieuwe presentator is van Echte Meisjes in de Jungle, maar of dat waar is... RTL is gevraagd om een reactie op dit gerucht. "'What happens in jungle, stays in the jungle’ tot het moment dat wij het naar buiten brengen!", zo reageert een RTL-woordvoerder in reactie op de vraag van Veronica Superguide.

Lees verder