• Echte Meisjes in de Jungle

Hoe is het nu met Louisa en Esmee na heftige Echte Meisjes in de Jungle-ruzie?

Het Echte Meisjes in de Jungle-gevecht tussen Amanda Balk en Michella Kox was onvergetelijk en in de nieuwe reeks doen ze het nog eens dunnetjes over. Louisa Janssen en Esmee Ipema gaan met elkaar op de vuist na een volledig geëscaleerde ruzie. Wat gebeurt er nu met de dames? 

Let op: dit artikel bevat spoilers.

Echte Meisjes gevecht tussen Louisa en Esmee

Heel eerlijk: na een heftig eerste seizoen van Echte Meisjes in de Jungle waren we een béétje sceptisch over de reboot. Kan het weer zo sensationeel zijn? Het antwoord is volmondig ja. Al in de tweede aflevering sloeg de vlam in de pan. Louisa stormde op Esmee af nadat zij het voor haar teamgenoot Annebel opnam. Esmee kreeg flinke klappen en binnen een paar seconden van een helling in het rijstveld.

Esmee stopt

In de derde aflevering zien we hoe het verder gaat. Esmee blijft op de grond liggen. "Ik had zo veel pijn, ik viel gewoon elke keer weg", zegt ze. "Vanaf dat moment weet ik ook niet veel meer." Ook bij de andere dames zit de schrik er goed in. Fabiola barst in huilen uit en Gaby Blaaser spreekt zich uit over het 'lage niveau' van de vechtpartij. Esmee is dusdanig gewond geraakt door Louisa's uithalen dat ze moet worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Uiteindelijk blijkt dat ze niet meer verder kan met het programma. Ze heeft te veel pijn aan haar arm, die in een mitella zit. "Ik had het graag gewild. En als ik geen pijn had gehad en ik mocht door, dan was ik zeker gebleven. Maar helaas, het gaat niet."

Lange revalidatie

Via de Stories op haar besloten Instagramaccount laat Esmee weten dat ze tot op de dag van vandaag nog veel last heeft van haar elleboog. "Ik heb maanden met mijn arm in een brace gelopen, de eerste maand kon ik mezelf niet eens douchen of aankleden." Ook heeft ze mentale klachten. "Alle dagen thuis zijn lijkt leuk maar het is een verschrikking!" De vechtpartij is inmiddels drie maanden geleden, maar nog elke dag heeft ze pijn. Esmee haalt uit naar Louisa: "Zij wilde op deze manier haar fame-momentje pakken. Je bent wel een volwassen vrouw van boven de 40 jaar en hopelijk ben je trots op jezelf en was het dit voor jou allemaal waard."

Louise heeft spijt

Hoe het afloopt met Louisa? Die wordt per direct de jungle uitgezet. "Want geweld wordt niet getolereerd", aldus voice-over Valerio Zeno. Louisa verklaart in het programma dat ze zich een 'freak' voelde tussen alle vrouwen. "Ik voelde me onzeker. Je wordt uitgelachen, of er wordt weer wat geroepen. Ik voelde me als een kat in het nauw. Op dat moment denk ik: ik kan alleen dit doen." Louisa is emotioneel als ze zegt dat ze het heel erg vindt voor Esmee. "Maar ik kan het niet terugdraaien." Via Instagram vraagt ze ook nog om vergiffenis. "Ik vind het heel spijtig dat dit heeft moeten gebeuren, ruzie maken of vechten zit totaal niet in mij."  

Echte Meisjes in de Jungle is te zien op Videoland. Iedere maandag verschijnt een nieuwe aflevering.