Sahil Amar Aïssa in Wie is de Mol?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sahil Amar Aïssa in Wie is de Mol?

Dit is waarom Sahil de Mol is in Wie is de Mol?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Sahil Amar Aïssa is geen héél bekend tv-gezicht, maar met zijn hilarische fratsen in Wie is de Mol? speelt hij zichzelf flink in de kijker. Is de BNNVARA-presentator een sluwe kandidaat of misschien… een héle sluwe Mol?

Helaas: Sahil bleek in aflevering 6 níet De Mol te zijn. Het lag er ook allemaal wel een béétje dik bovenop. Check hier ook ons grote Wie is de Mol?-hintsoverzicht met daarin álle verdachte kandidaten.

Of zit je al in een tunnel? Bekijk dan ook vooral onze individuele tunnelvisies: - Dit is waarom Kim-Lian de Mol is- Dit is waarom Fresia de Mol is- Dit is waarom Laetitia de Mol is- Dit is waarom Everon de Mol is

- Dit is waarom Thomas de Mol is

Aflevering 1 - De Tijd zal het leren

Tillen, Kim-Lian!

In de eerste aflevering zijn Sahil en Kim-Lian aan elkaar gekoppeld, en moeten ze samen puzzels oplossen. In één ervan moet een ronde schijf over een paal geschoven worden, die wordt tegengehouden door uitstekende stokjes. Terwijl Kim-Lian werkt als een beest staat Sahil een beetje aanwijzingen te roepen. Wat een gentleman!

Dit is waarom Sahil de Mol is in Wie is de Mol?

Hoe lang is een Sahil?

Tijdens de zandloperopdracht moeten kandidaten de tijd bijhouden door verschillende zandlopers om te draaien. Sahil oppert dat de zandloper van drie minuten 20 keer moet worden omgedraaid. De groep moet alleen twéé uur tellen. Is het een rekenfoutje, of een doelbewuste sabotageactie?

Dit is waarom Sahil de Mol is in Wie is de Mol?

Aflevering 2 - Zwijgen

Sahil de automonteur

In de opdracht waarin de kandidaten wisselende, kleine taakjes moesten vervullen viel Glen iets op. Telkens als Sahil aan een brandweerautootje geknutseld had lag het wagentje nóg verder uit elkaar. Volgens Sahil ‘lukte het gewoon niet’, maar kom op: het was een bouwpakketje voor kleuters! Helaas ging Glen er na deze aflevering uit, want we zijn benieuwd wat de zanger nog méér te zeggen had over Sahil.

Dit is waarom Sahil de Mol is in Wie is de Mol?

De fotof*ck

Sahil vormde een duo met Welmoed Sijtsma, en ze probeerden beroemde foto’s na te maken op straat. Sahil had de plaatjes behoorlijk goed onthouden maar Welmoed ging een paar keer opzichtig de mist in. Sahil corrigeerde de missers van Welmoed niet… Had hij de aanwijzingen niet onthouden, of… deed hij alsof?

Dit is waarom Sahil de Mol is in Wie is de Mol?
Dit is waarom Sahil de Mol is in Wie is de Mol?

Aflevering 3 - Nietszeggend

Sahil de laserkoning

Sahil start met Arno en Laetitia de lasergame-opdracht en hij is meteen in zijn element. Als een waanzinnige jaagt hij tegenstanders weg die Laetitia proberen te raken. Als ‘Butch Cassidy en de Sundance Kid’ probeert hij al schietend het geld te vinden, in een team met Arno. Hij haalt zelf drie briefjes uit een kistje, maar levert slechts 100 euro in. Da’s vreemd, want de andere kandidaten halen meer geld op.

Arno en Sahil 4 life

Sahil en Arno doen samen de vertrouwensproef, waarin ze een zak zand kunnen laten vallen op een vakje dat ze willen hebben. Ze naaien elkaar er niet bij en scoren allebei een vrijstelling. Sahil wekt hiermee vertrouwen, maar brengt géén euro’s in de pot. Als Mol heb je een vrijstelling eigenlijk niet nodig, en Sahil zet ‘m ook niet in tijdens de executie. Zó zeker weet hij nu al wie De Mol is… of is hij het gewoon zelf?

Aflevering 4 - Stemmen

Sahil gilt

Tijdens de opdracht in de silo, waar kandidaten woorden naar elkaar moesten roepen, vindt Sahil het maar saai worden. Tegen de afspraken in begint hij allemaal woorden te roepen: door de extreme echo kan niemand meer iets verstaan. Het lijkt een opzichtige sabotage-actie maar zijn idee was eigenlijk niet eens zo slecht. De kandidaten gingen veel te langzaam door hun woordenlijst heen. Uiteindelijk moesten er alleen getallen onthouden worden, en Sahil was één van de weinigen die een bedrag door de silo gilde. Twijfelgeval!

Dit is waarom Sahil de Mol is in Wie is de Mol?

Ondersteboven van Sahil

De kandidaten moeten in de silo abseilen aan een koord. Ze mogen dit ‘normaal’ doen, met hun hoofd naar beneden óf de opdracht overslaan. Sahil moet voorspellen hoe zijn buddy Arno de afdaling maakt. Arno heeft verteld dat hij hoogtevrees heeft, dus Sahil denkt dat hij sowieso niet ondersteboven gaat hangen. Arno doet dit wél, en krijgt daardoor als beloning… helemaal niks! Sahil geeft één van de jokers die hij zelf won aan Arno, als troostprijs.

Dit is waarom Sahil de Mol is in Wie is de Mol?

‘Mirembrema!’

Sahil en Fresia krijgen informatie door over het interieur van een schattig Albanees huisje. Sahil krabbelt een paar onleesbare aantekeningen neer, en knoopt een gesprek aan met een aardig mannetje. Eigenlijk had deze tijd gebruikt moeten worden om de aantekeningen te bestuderen, maar dát ging dus niet door.

Dit is waarom Sahil de Mol is in Wie is de Mol?

Fresia maakte er een hele scène van, en eigenlijk was dat ook wel terecht. Sahil deed wel erg laconiek en verpestte eigenlijk de opdracht. Het zou een mollenstreek kunnen zijn, maar wel een opzichtige.

Is Sahil de Mol?

Sahils acties springen soms zó in het oog dat hij een kandidaat lijkt die zich voordat als De Mol om zijn concurrenten op het verkeerde been te zetten. Omdat ‘niets is wat het lijkt’ kan hij ook een Mol zijn die dóét alsof hij zo’n kandidaat is. Opvallend is wel dat zowel Glen, Welmoed en Arno met Sahil samenwerkten, waarna ze WIDM verlieten...

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Wie is de Mol? is elke zaterdag te zien op NPO1, vanaf 20:30 uur.

Lees verder