Kim-Lian van der Meij in Wie is de Mol?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kim-Lian van der Meij in Wie is de Mol?

Dit is waarom Kim-Lian de Mol is in Wie is de Mol?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Zit je vol in een Kim-Lian van der Meij-tunnel? Geen probleem: hier vind je alle Molacties van Kim-Lian in Wie is de Mol?. De zangeres en presentatrice heeft al aardig wat eigenaardige acties op haar naam staan...

Check hier ook ons grote Wie is de Mol? hintsoverzicht met daarin álle verdachte kandidaten.

Of zit je al in een tunnel? Bekijk dan ook vooral onze individuele tunnelvisies: - Dit is waarom Fresia de Mol is- Dit is waarom Everon de Mol is

Speciale hint

Voordat we per aflevering kijken naar de sneaky acties van Kim-Lian, moeten we eerst nog effe iets anders kwijt. Want... misschien hebben de makers van Wie is de Mol? al in 2021 de Mol verklapt! Deze hint kwam afgelopen zomer opeens op toen WIDM met de inmiddels beruchte pleidooi-livestream kwam. Die werd aangekondigd met onder meer een persbeeld van iemand met een masker op. De bekende Molloot Felix deelde onderstaande vergelijking. Het lijkt er wel erg sterk op dat we hier de ogen van Kim-Lian van der Meij zien. Zelfs de aders lijken te matchen!

Speciale hint 2

Het viel verschillende kijkers op dat Rik van de Westelaken het regelmatig heeft over 'de Mol in jullie midden'. Als je de voornamen van alle kandidaten op een alfabetisch rijtje zet, dan ziet het er zo uit:

 • Arno
 • Everon
 • Fresia
 • Glen
 • Hila
 • Kim-Lian
 • Laetitia
 • Sahil
 • Suzanne
 • Thomas
 • Welmoed

Kim-Lian staat pontificaal in het midden! Dit hoeft niets te betekenen, maar in de wereld van Wie is de Mol? zou het absoluut kunnen.

Aflevering 1 - De Tijd zal het Leren

De verdwenen 100 euro

Zat Kim-Lian bij de allereerste opdracht al flink te Mollen? De kandidaten konden 1.500 piek verdienen, maar Rik kwam 'maar' met 1.400 euro aanzetten. Bij bijna elke voltooide mini-opdracht zagen we dat de kandidaten het geldkistje openden, behalve bij de opdracht met het touwdoolhof. Glen kunnen we niet meer als schuldige aanwijzen; die ligt eruit? Dan moet het Kim wel zijn. Heeft zij die 100 euro weggemoffeld?

Aflevering 2 - Zwijgen

Atje voor de sfeer

Onderdeel van de eerste opdracht was een fles die gevuld moest worden met een gekleurde vloeistof. Dit moesten de kandidaten overhevelen uit een grote kom. Kim-Lian zette de al redelijk gevulde fles op een gegeven moment aan haar mond en... begint te atten? Zou een gewaagde Molactie zijn: voor het oog van IEDEREEN een opdracht laten mislukken. Het zou wel kunnen: bij de andere kandidaten heeft Kim een beetje het imago van een onhandige kluns, dus niet iedereen zal dit als een Molactie zien. 

Herken de vlag

Kim-Lian woont al jaren in Zweden met haar man en kids. Fresia en Thomas vonden het dus wel logisch om een Zweedse vlag te air-'tekenen', maar onze Mol herkende zichzelf er niet in. Toch best wel vreemd, als je het ons vraagt. En het zingende poppetje kiezen - ze is tenslotte ook zangeres - is natuurlijk ook geen risico, al moest ze toch weten dat daar Laetitia mee werd bedoeld.

Het rode veertje

Kim was lekker bezig bij de eerste opdracht, trouwens. Het zou zomaar kunnen dat ze naast het hilarische atten nog een andere Molactie uitvoerde. Zo zouden we haar door onderstaande theorie kunnen aanwijzen als 'saboteur van de rode veer': 

Aflevering 3 - Nietszeggend

Speelt de Mol een kandidaat? 

Tijdens het 'duel' spraken Kim-Lian en Welmoed af om niet voor vrijstellingen te gaan, maar voor geld in de pot: een dikke 1.500 euro. Allebei lieten ze zoals besproken hun zakje vallen op de afgesproken plek. Nu Welmoed eruit ligt, zou je Kim-Lian enorm kunnen verdenken door deze actie. Wist ze als Mol met voorkennis dat Hila ook 1.500 euro zou uitgeven, wat waarschijnlijk iedere kandidaat zou doen? Een Mol moet tenslotte af en toe ook wat geld pakken om vertrouwen te winnen en een kandidaat te lijken. Omdat hetzelfde bedrag ook uit de pot ging, en het bedrag daarom op 0 euro bleef staan, was het ook nog eens de meest veilige optie voor een Mol, die natuurlijk het liefst nooit geld voor de pot verdient.

Gooit Kim-Lian hier nu geld weg?

Oké, deze hint vergt wat meer fantasie. In de lasergame-opdracht zit een nogal verdacht shot. We zien Kim op een gegeven moment over de grond tijgeren en het lijkt erop dat ze iets weggooit. Is dit geld uit één van de kistjes? Of is het die verdwenen 100 euro die ze misschien wel wegmoffelde in aflevering 1? Het kan natuurlijk ook een opspringend hoopje zand zijn, maar als we onze fantasie de ruimte geven, is dit natuurlijk geld! Oftewel: OP HETERDAAD BETRAPT.

Aflevering 4: Stemmen

250 euro gejat

"Totale verwarring", horen we Kim-Lian zeggen nadat ze bewust 250 euro in haar zak hield. De kandidaten verdienden eigenlijk 750 euro bij de abseil-opdracht, maar Kim gaf haar verdiende briefje van 250 niet aan penningmeester Hila. Ze wilde even uittesten hoe de groep zou reageren en kwam er zo achter dat de fanatieke Fresia in haar ogen niet de Mol kan zijn. Die wilde namelijk dat degene met het briefje zou opbiechten. Gebeurde niet.Dit kan dus ook een hele gewaagde Molactie zijn van Kim. Ze gaf het 250-biljet niet weg en alleen penningmeester Hila, met wie ze een duo vormde tijdens de opdracht, weet dat Kim het geld heeft. Later in de aflevering kwam geen duidelijkheid over het briefje dus vooralsnog... heeft Kim-Lian toch echt 250 euro uit de pot gehaald?!

Dit is waarom Kim-Lian de Mol is in Wie is de Mol?

Aflevering 5 - Kettingreactie

Bijzondere prioriteiten

Tijdens de eerste opdracht (Uit de lucht gegrepen) moesten de kandidaten zichzelf bevrijden door op zoek te gaan naar sleutels. Deze lagen begraven in de modder. Het was daarbij nogal opvallend dat Kim-Lian zich vooral interesseerde voor de omgeving en in het bijzonder voor de modder in de lagune. Ze smeerde zich helemaal in, want ja, in Nederland zou dat hartstikke duur zijn! Het feit dat Kim-Lian er bij deze opdracht nogal rare prioriteiten op na leek te houden, was op zijn zachtst gezegd frappant.

Tijdrekken in het water

Tijdens de tweede opdracht (Zwanenmeer) moesten de kandidaten op een meer op zoek naar opblaaszwanen met een boodschap over zichzelf. Ze deden dat op subfietsen en moesten de juiste zwanen achter zich hangen. Opvallend genoeg besloot Kim-Lian dat steeds vanuit het water te doen. Volgens de kijkers een typische Mol-actie, aangezien dat natuurlijk (onnodig) veel tijd kost.

Aflevering 6 - Golfbeweging

Telfout

In de zesde aflevering viel Kim-Lian wederom op vanwege haar irrationele gedrag. Tenminste: het léék alsof ze vaak maar wat deed, maar creëerde daarmee flink wat verwarring. Ze loog tegen Sahil over hoe veel geld er werd opgehaald 'om zijn reactie te kunnen zien'. Thomas ging lekker mee met dit plannetje.

Kim-Lian liegt tegen Everon

Kim-Lian stal eerder in het seizoen 250 euro uit de pot, en sommige kandidaten zijn nog nieuwsh=giereig waar die knaken gebleven zijn. Everon dacht dat Hila óf Kim-Lian achter de diefstal zat. Als Everon Kim vraagt naar het geld krijgt ze bijna een rolberoerte, en zegt ze dat ze het niet heeft. Volgens Everon was het overduidelijk dat ze loog.

Aflevering 7 - Coulissen

Kim-Lian op het strand?

Kijkers zaten met hun neus op het scherm en spotten tijdens de fotojacht op Mollies en Millies niemand minder dan... Kim-Lian op het strand! Dat lijkt vergezocht, maar de mol in Wie is de Mol? is tot veel in staat, dus wie weet.

Wie is de Mol? 2022 is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder