wie is de mol widm 2022 everon jackson hooi

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
wie is de mol widm 2022 everon jackson hooi

Dit is waarom Everon de Mol is in Wie is de Mol?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Zit je vol in een Everon Jackson Hooi-tunnel? Geen probleem: hier vind je alle Molacties van Everon in Wie is de Mol? De acteur heeft al aardig wat eigenaardige acties op zijn naam staan...

Check hier ook ons grote Wie is de Mol? hintsoverzicht met daarin álle verdachte kandidaten.

Of zit je in een andere Mol-tunnel? Lees hier...

- Waarom Fresia de Mol is

- Waarom Kim-Lian de Mol is

Speciale hint

Voordat we per aflevering kijken naar de sneaky acties van Everon, moeten we eerst nog effe iets anders kwijt. Want... veel van de titels van de opdrachten lijken tot dusver naar de acteur te verwijzen! Het gaat om de titels die bestaan uit tegenovergestelde termen, zoals Net of Net Niet, en Binnen en Buiten Bereik. Al die tegenstellingen doen toch wel sterk denken aan de soap waarin Everon al sinds 2005 te zien is: Goede Tijden, Slechte Tijden!

Speciale hint 2

Rik van de Westelaken heeft verdacht vaak over 'de Mol in jullie midden'. Sommige mensen denken dat dit slaat op Kim-Lian, die in het midden staat als je namen van de kandidaten alfabetisch rangschikt. Als je kijkt naar de leeftijden van de kandidaten ziet het plaatje er iets anders uit.

Laetitia - 29

Sahil - 29

Hila - 29

Fresia - 30

Welmoed - 31

Everon - 39

Kim-Lian - 41

Glen - 42

Arno - 53

Thomas - 53

Suzanne - 59

Als je kijkt naar de leeftijd van alle deelnemers, dan staat Everon in het midden. Sterker nog: zijn leeftijd is precies het gemiddelde van de groep! Net zoals het alfabetverhaal van Kim-Lian hóéft dit niets te betekenen, maar het kán wel. Kies je voor de naam of de leeftijd?

Aflevering 1 - De Tijd zal het Leren

Everon wordt niet ingedeeld

Wie is de Mol?-presentator Rik van de Westelaken vertelde de kandidaten voorafgaand aan de eerste opdracht in welke groep ze waren ingedeeld: Aftroeven of Troeven – jawel, weer een tegenstelling in de titel! De enige kandidaat van wie we de groep niet te horen kregen, was Everon. En dat is opvallend, aangezien De Mol de groepen maakte...

Het shirt van Everon

Everon droeg bij de eerste opdracht een shirt met daarop 'Bird' en '33'. Hier zitten meerdere hints in verpakt. Zo moesten de kandidaten in een latere opdracht de klok op hun tablet stopzetten op 11:22 uur. En 11 plus 22 is 33! Dat cijfer kun je ook nog eens anders interpreteren. Er doen dit seizoen 11 kandidaten mee in plaats van 10 en het is het 22ste seizoen. Nog een keertje 11 plus 22 dus. En – last but not least – 'Bird' kan verwijzen naar de Albanese vlag. Daar staat een tweekoppige vogel op. Een Mol heeft ook twee gezichten!

Er is er één jarig

In die eerste aflevering van Wie is de Mol? 2022 zit ook nog een derde hint verstopt naar Everon. Bij een van de opdrachten moesten de kandidaten stokken verplaatsen om kloppende rekensommen te maken. De som was oorspronkelijk: 3 - 0 = 5. In die getallen kun je natuurlijk ook een datum zien, namelijk: 30 mei. En laat dat nou net de geboortedatum van Everon zijn! Geen wonder dat-ie de som zo snel mogelijk probeerde weg te werken...

Aflevering 2 - Zwijgen

Een sleutelpositie

In de tweede aflevering van Wie is de Mol? mochten de kandidaten met hoge snelheid uitwaaien op het strand. Een voor een werden ze staand in de laadbak van een jeep gezet. Gewapend met een prikstok moesten ze vervolgens proberen ballonnen lek te prikken. Nou moeten we eerlijk toegeven dat Everon zeker niet de enige was die flink wat rode ballonnen kapot prikte… Wel opvallend was dat hij per se als laatste wilde starten. Dat gaf hem een sleutelpositie – iets wat de Mol natuurlijk graag wil! Het laatste duo mocht namelijk de gouden ballonnen lekprikken, die 150 euro per stuk opleverden.

Aflevering 3 - Nietszeggend

Everon en de afleveringtitel

Everon knalde heel knap een voetbal in het goede net, maar later zette Arno Kantelberg het geldbedrag weer op nul door in een rood doel te schieten. De aflevering heet Nietszeggend. Slaat dit op Mol Everon, wiens schot uiteindelijk nietszeggend was omdat het werd vereffend met de 'foute' goal van Arno?

Waar zijn die spierballen?

Sowieso was Everon tijdens die hele opdracht (Net of Net Niet – weer een hint in de titel?) heel verdacht bezig… Want waarom lukte het iemand met zulke armkanonnen niet om de bal zelf ver genoeg te schieten? Waarom had hij daar de extra kracht van Kim-Lian van der Meij voor nodig?

Aflevering 4 - Stemmen

Afleidingsmanoeuvre

Opvallend was dat er tijdens de vierde aflevering van WIDM behoorlijk wat aandacht uitging naar het akkefietje tussen Everon en Thomas. Dat zit zo: tijdens de derde aflevering konden kandidaten troeven verdienen. Wanneer twee kandidaten elkaar volledig vertrouwden, kon dat zelfs leiden tot twee vrijstellingen! Helaas werd de GTST-acteur genept door Thomas van Luyn, die zelf voor jokers koos en Everon met lege handen achterliet. In de vierde aflevering besloten de twee het uit te spreken. Kijkers vinden het maar verdacht dat er ‘opvallend veel focus’ op de situatie werd gelegd. Een afleidingsmanoeuvre van de Mol?

Aflevering 5 - Kettingreactie

Het mysterie van de porto

Tijdens de tweede opdracht in de vijfde aflevering (Zwanenmeer) deed de portofoon van Laetitia en Everon het op een gegeven moment niet meer. Het apparaat ging kapot nadat Laetitia in het water was gesprongen… Dat Laetitia de portofoon nat heeft gemaakt, lijkt de kijkers stug. Zij vermoeden eerder dat Everon ‘m onklaar heeft gemaakt toen zij in het water lag.

Aflevering 6 - Golfbeweging

Waar is de sleutel Everon?

Everon zocht tijdens de sleutelopdracht wel héél lang! 'Toevallig' vond hij er net eentje toen Laetitia kwam checken waarom het zo lang duurde!

Everon is verdrietig...

Aan het einde van de zesde aflevering vloog Sahil er uit. Everon werd helemaal emotioneel toen hij zelf een groen scherm te zien kreeg. Het zou kunnen dat Everon écht verrast was, maar het is bekend dat sommige Mollen op een gegeven moment tóch last van hun geweten krijgen.

Bing in de boot!

Tijdens de jetski-opdracht moest Everon het verplaatsen van boeien coördineren, en dat ging... niet optimaal. Hij kreeg een mooi bord waarop hij bij kon houden waar de boeien hingen maar dat werd niet optimaal gebruikt. Toegegeven: dat is ook lastig als er zoveel tegelijk gebeurt én je een Mol probeert te ontmaskeren. Wat kijkers opviel was dat Rik van de Westelaken een bijzondere opmerking maakte. "Jullie zijn meer te weten gekomen over De Mol in jullie midden." Wie zat er in de laatste opdracht 'in het midden'? Everon!

Aflevering 8: Mollenvanger

De voet van Everon

Struikelde Everon aan het einde van de eerste opdracht, waarbij tapijten de straten moesten bedekken, of deed hij als Mol nog een laatste poging om de boel te saboteren?

Dit is waarom Everon de Mol is in Wie is de Mol?

Aflevering 9 - Bedriegen

De kleding van Everon

Wat voor shirt Everon ook droeg in deze negende aflevering van Wie is de Mol?, kijkers zagen er een hint in. Dat gold voor zowel zijn gele als zijn groene shirt. Was het de kleur van zijn gele shirt? Of de M die erop stond, wat weleens voor 'Mol' zou kunnen staan? Of staat 'bird' op de achterkant van zijn groene shirt voor iets verdachts?

Wie is de Mol? 2022 is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder