Deze onherkenbare Harry Potter-acteur is stiekem het meest succesvol

Harry Potter introduceerde een schoolklas aan getalenteerde kindacteurs: sommigen boeren nu best goed en anderen zijn compleet aan lagerwal. Maar geen van Harry’s vrienden kan tippen aan Harry Melling a.k.a. het vervelende neefje van de tovenaarsleerling!

Harry Melling

Kijken hoe het met de jonge Harry Potter-acteurs gaat is een avontuur op zich. Daniel Radcliffe (Harry) acteert duidelijk niet meer voor het geld en kiest de ene bizarre rol na de andere, vaak in films en series waar je nog nooit van gehoord heb. Emma Watson (Hermione) heeft megahits op haar naam staan zoals Little Women en Beauty and the Beast, maar verdwijnt steeds meer in de vergaderzalen van de VN, waar ze ambassadeurswerk doet. Geruchten ontstonden zelfs een tijdje terug dat ze acteur af is.

The career that lived

En Rupert Grint (Ron)? Grappig dat hij zich ontpopt tot horroracteur en lievelingetje van M. Night Shyamalan. Dat is zeker een twist. Van zijn AppleTV+ serie The Servant tot de aankomende bioscoopfilm Knock at the Cabin. Netflix-kijkers zien hem ook even langskomen in Guillermo del Toro’s horrorserie Cabinet of Curiosities.

Harry Melling The Pale Blue Eye
© Netflix

Dirk Duffeling wint

Ze hebben misschien geen drankprobleem (zoals Draco Malfoy-acteur Tom Felton), maar echt uit hun Harry Potter-schaduw stappen de kindsterren nog niet. Als we even vergeten dat Robert Pattinson in één enkele HP-film een bijrol heeft, is de winnaar duidelijk: de meest succesvolle Harry Potter kindacteur is stiekem… het dikke vervelende neefje van Harry Potter: Dirk Duffeling (Dudley Dursley)!

The Pale Blue Eye

Acteur Harry Melling speelde hem vanaf 2001 constant maar meer dan één scène per film kreeg hij zelden. Harry heeft dan ook geen geweldige herinneringen aan zijn Harry Potter-tijd en gelukkig voor hem herkennen veel kijkers hem er niet van. De 33-jarige acteur heeft z’n babyvet afgeschud sinds Harry Potter en is een stuk langer en knapper geworden. Je kunt hem nu zien als hoofdrolspeler Edgar Allan Poe in Netflix-film The Pale Blue Eye, naast niemand minder dan Christian Bale.

The Queen’s Gambit

Maar dat is lang niet zijn enige grote rol. Netflix-fanaten zagen hem misschien al langskomen in The Queen’s Gambit. Hij speelt daarin Harry Beltik, een van de schaakrivalen die weggespeeld wordt door Anya Taylor-Joy. Netflix heeft z’n telefoonnummer sowieso onder favorieten staan, want hij schittert ook in actiefilm The Old Guard (met Charlize Theron en Marwan Kenzari) als de schurk en heeft een bijrol in de uitstekende dramafilm The Devil All The Time (met Tom Holland).

Queen's Gambit
© Netflix

Vaste acteur voor de Coen Brothers

Vreemdere rollen zijn Harry Melling ook niet… uh, vreemd. Wat dacht je van de ledemaatloze verhalenverteller in de Coen Brothers-film The Ballad of Buster Scruggs. De Coen Brothers ken je misschien van meesterwerken zoals No Country for Old Men en The Big Lebowski. Harry Melling beviel goed want regisseur Joel Coen gaf hem ook een rol in zijn volgende film The Tragedy of Macbeth.

Het zijn stuk voor stuk niet de grootste rollen, maar wel in bovengemiddeld goede of zelfs briljante films en series. En The Pale Blue Eye kan weleens zijn doorbraak worden als hoofdrolspeler.

Laten we het hopen voor Harry Melling! Niet alleen omdat we het hem gunnen, het is ook gewoon heel grappig dat de vervelende pestkop van Harry Potter succesvoller is dan de Potter-acteur zelf.