The Old Guard 2: Alles dat je moet weten

Charlize Theron in The Old Guard

The Old Guard, met Charlize Theron, was één van de gaafste actiefilms van 2020! Netflix werkt al aan een vervolg, en dít moet je zeker weten over The Old Guard 2.

Het verhaal van The Old Guard

De onsterfelijke Andromache (Charlize Theron) en haar team werken als huurlingen, die vooral humanitaire missies uitvoeren. Door de moderne techniek wordt het alleen steeds moeilijker om dit ongemerkt te doen. Een farmaceut komt achter het geheim van de onsterfelijke krijgers en wil hun DNA gebruiken in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

Andy’ en haar team hebben geen zin om als proefkonijn te dienen en moeten al hun ervaring inzetten om te overleven.

Hoe eindigde The Old Guard?

Met... een dode farmaceut! Andy stuurde de verraderlijke Booker (Matthias Schoenaerts) weg uit het team, maar bleef actief met de geliefden Joe (Marwan Kenzari) en Nicky (Luca Marinelli) en Nile (Kiki Layne).

Booker werd helemaal depressief van zijn eenzaamheid én kreeg de schrik van zijn (lange) leven. Andy’s ex-geliefde Quynh (Veronica Ngo) nam contact met hem op en broedt op een plan. Andy raakte Quynh kwijt toen ze beiden voor heksen werden aangezien. Andy’s vriendin werd in een kist in de zee gegooid, waar ze honderden jaren lang keer op keer verdronk…

In de eerste film verloor Andy trouwens ook haar onsterfelijkheid! In de comics is dit niet het geval, dus het is afwachten of dit nog een grote rol gaat spelen in The Old Guard 2.

Plot: waar gaat The Old Guard 2 over?

Officieel is er nog niets bekend over The Old Guard 2, maar de films zijn gebaseerd op een gelijknamige comic-reeks. In het tweede deel van de strip wil Quynh wraak nemen op de mensheid voor haar verschrikkelijke lijden. Andy heeft daar natuurlijk geen zin in, maar Quynh drijft een wig tussen haar en de rest van het team.

Andromache was in een ver verleden slavenhandelaar en haar team walgt bij deze gedachte. Aangezien haar collega’s even niets meer met Andy te maken willen hebben, wordt ze onbedoeld in de armen van Quynh gedreven. We verwachten dat The Old Guard 2 grofweg dit verhaal volgt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

The Old Guard 2 cast: wie keert terug?

De cast van The Old Guard 2 is nog niet bekendgemaakt, maar Charlize Theron en Veronica Ngo keren hoogstwaarschijnlijk terug. De kans is ook groot dat KiKi Layne, Marwan Kenzari en Luca Marinelli meedoen als het onsterfelijke team van Andromache. Matthias Schoenaerts’ Booker heeft mogelijk weer een grote rol in de tweede film, als handlanger van Quynh.

Chiwetel Ejiofor is waarschijnlijk opnieuw aanwezig als James Copley, de nieuwe ‘manager’ van The Old Guard.

Hoeveel The Old Guard-films komen er eigenlijk?

Comic-maker Greg Rucka werkt momenteel aan een derde reeks van The Old Guard. De verwachting is dat de nieuwe comic de basis vormt voor een derde film. Mogelijk is het daarna afgelopen: Rucka heeft in het verleden gezegd dat hij van het verhaal een trilogie wil maken.

Als de films (en comics) erg populair blijven, dan is het natuurlijk mogelijk dat het verhaal verdergaat óf dat er spin-offs verschijnen. De wereld van The Old Guard is er sowieso geschikt voor.

Wanneer verschijnt The Old Guard 2?

De film is nu in de maak, ondanks eerdere berichten dat het nog wel even zou duren. Een verschijningsdatum is nog niet bekend, maar volgens Charlize Theron starten de opnames in het begin van 2022. Het zou dus eind 2022 kunnen worden óf vroeg in 2023.

Zodra er meer bekend wordt over The Old Guard 2 lees je het hier op Superguide!