De 6 grootste actiesterren van dít moment!

Dwayne Johnson en Jason Statham in Fast And The Furious Presents: Hobbs And Shaw

Iedereen kent beroemde actie-acteurs als Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone. Maar voor welke dynamische, schiet-boem-pats-acteurs gaan we nú naar de bios?

Actiehelden als Schwarzenegger, Stallone en (in mindere mate) Van Damme, domineerden jarenlang actiefilms, maar hun hoogtijdagen zijn inmiddels wel voorbij: hoe leuk sommige van hun projecten ook zijn.

Hieronder vind je de grootste actiehelden op dít moment. Andere kanshebbers als Liam Neeson, Iko Uwais, Bruce Willis, Denzel Washington en Vin Diesel vielen nét af. Wel zitten er bizar veel acteurs in deze lijst in een Fast And The Furious-film en dat is géén toeval!

Angelina Jolie

Jolie is het bekendst vanwege haar dramafilms, waarvoor ze zelfs een Oscar kreeg, maar stiekem heeft ze al behoorlijk wat actiefilms op haar naam staan! Wanted, natuurlijk, maar ook actiefilms/thrillers als Salt, Beowulf, Mr. And Mrs. Smith, Taking Lives, Tomb Raider, en ga zo maar door!

Jolie is trouwens nog helemaal niet zo oud; 44, dus er kunnen best nog een paar mooie actietitels bij komen. Mocht dat niet zo zijn, dan valt ze snel van dit lijstje af, vrezen we. Misschien dat ze als Maleficent weer een paar kaken breekt.

Tom Cruise

Cruise is een kleine man, maar toch één van de grootste actiehelden van het moment. Zijn zucht naar bizarre stunts is legendarisch, en hij is een van de meest prominente acteurs van de laatste jaren.

Met de Mission Impossible-films verdiende Cruise al zo’n beetje al het geld op de wereld, en daar komt binnenkort nog een Top Gun-vervolg bij ook!

Helaas voor Tom heeft hij net te veel dramarollen gespeeld, wat hij ook prima kan, om als pure actieheld gezien te worden…

Charlize Theron

Hetzelfde geldt een beetje voor Charlize Theron, hoewel haar dramarollen wel een beetje klaar lijken te zijn. De laatste jaren richt de blondine zich op grote, gewelddadige films als Mad Max: Fury Road, Atomic Blonde en Fast And The Furious.

Atomic Blonde werd tegelijkertijd opgenomen met John Wick 2: regisseur David Leitch verliet Wick zelfs om Atomic Blonde over te nemen, en Charlize Theron trainde haar vechtkunsten met Keanu Reeves! Hierdoor verwacht men over een tijdje een cross-over tussen deze twee series.

Jason Statham

Jason Statham deed veel aan sport vóór hij begon met acteren; voetbal, kickboksen, schoonspringen: Statham deed het! Hij werd gevraagd als fotomodel, nadat hij in het Britse schoonspringteam meedeed aan de Commonwealth Games. In zijn jeugd werkte hij op de markt, waardoor hij ‘feeling’ had met louche types. Hierdoor castte Guy Ritchie hem in de misdaadthrillers Lock, Stock And Two Smoking Barrels én Snatch.

Hij brak écht door als actieheld toen hij de hoofdrol speelde in drie The Transporter-films. Hierin speelt hij een geweldige chauffeur, die elk pakketje keurig aflevert; wat er ook inzit! Dat klinkt saaier dan de films, echt!

Na uitstapjes naar The Expendables, The Mechanic en Crank, kwam Statham terecht bij The Fast And The Furious… Zijn personage Shaw begon als schurk, maar ontwikkelde zich tot antiheld; binnenkort mag hij zijn kunsten weer vertonen in een Fast & Furious-spin-off.

Keanu Reeves

Op het eerste gezicht is Keanu Reeves niet echt een actieheld, maar toch zijn het zijn actiefilms die het meeste blijven hangen! The Matrix, Point Break, Speed, John WickZelfs in Toy Story 4 speelt hij een stuntman: Duke Caboom!

De vierde John Wick-film staat gepland voor 2021.

Dwayne ‘The Rock’ Johnson

Als je naar zijn eerste rol kijkt zou je het misschien niet zeggen, maar Dwayne ‘The Rock’ Johnson is inmiddels één van de grootste actiesterren ter wereld; misschien wel de grootste!

Jeetje mina!

Door zijn populariteit als worstelaar werd hij daarna gelukkig nog een paar keer gevraagd om in films mee te doen, en hij zei bijna overal ‘ja’ op. Deze eigenschap zorgde ervoor dat hij wordt gezien als de ‘hardest working man in showbizz’, en inmiddels is zijn star power zó groot dat hij bijna elke film kan redden. Behalve Baywatch, waarschijnlijk. Gelukkig ziet hij daar ook wel de humor van in, en neemt hij dit soort tegenslagen bijzonder sportief op.

In 2018 was hij de best betaalde acteur in Hollywood, na George Clooney, dankzij rollen in Jumanji: Welcome To The Jungle en Rampage. Hij speelde een steeds groter wordende rol in de The Fast And The Furious-films, en speelt de hoofdrol in een belangrijke spin-off van die reeks: Hobbs And Shaw, samen met… Jason Statham!

Er zijn nog véél meer actiehelden op te noemen, en met name Angelina Jolie staat in deze lijst vanwege films uit het verleden… Wie zou er wat jou betreft nog meer bij mogen?