Daniel Radcliffe: ‘Geen zin in nieuwe Harry Potter’

Daniel Radcliffe
© BrunoPress

De komende 20 jaar hoeven we geen Harry Potter-film met Daniel Radcliffe te verwachten. De acteur is blij dat hij eindelijk uit de schaduw van de tovenaarsleerling is gestapt.

Regisseur Chris Columbus gooide vorig jaar een balletje op over een nieuwe Harry Potter-film. De regisseur van Harry Potter and the Sorcerer’s Stone en The Chamber of Secrets zou graag het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child verfilmen.

Fans kregen een rolberoerte toen ze van dit idee hoorden. Zouden Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson oren hebben naar zo’n project? Het is jammer, maar het antwoord is… nee!

Harry Potter zonder Harry

In een interview met The New York Times meldt Radcliffe dat hij ‘niet geïnteresseerd is in een nieuwe Harry Potter’. Nadat hij wereldster werd als tovenaarsleerling, speelde hij vooral vreemde rollen in kleinere films. Daar voelt de acteur zich nu helemaal goed bij. Radcliffe wil een comeback als Harry niet helemáál uitsluiten, maar waarschijnlijk pas in de verre toekomst.

De Harry Potter-reünie voor HBO vond de acteur enorm leuk, maar daar blijft het voorlopig bij. ‘Ik denk dat mensen het niet graag horen, maar ik vond de reünie zo leuk omdat ik mezelf niet meer bezig hoef te houden met Harry Potter.’ De acteur is blij dat hij inmiddels heeft laten zien dat hij méér kan dan Harry Potter spelen, en daarom heeft hij geen haast om terug te keren.

Radcliffe vergelijkt Harry Potter met Star Warswaar de originele cast een grote rol speelde in de laatste trilogie"De mensen uit Star Wars keerden na 30, 40 jaar een keer terug. Voor mij is het nog maar 10 jaar geleden… Het is niet iets waar ik op zit te wachten.”

Duidelijke taal van Radcliffe, die we voorlopig dus niet terugzien als Harry Potter. Gelukkig is er ook goed nieuws! HBO werkt schijnbaar aan een nieuwe serie die zich afspeelt in het HP-universum, en binnenkort draait de nieuwe Fantastic Beasts in de bioscoop. De Harry Potter-reünie is terug te kijken via het nieuwe streamingplatform HBO Max.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.