Harry Potter

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Harry Potter

Komt er een nieuwe Harry Potter-film met de originele cast?

|
|

Laatste update:

Harry Potter, Ron Weasley, Hermione Granger en… vooruit Draco Malfoy ook een beetje. Deze personages hebben we in ons hart gesloten en zijn belangrijke redenen waarom de magische films nog steeds populair zijn. Dus hoe zit het, J.K. Rowling en Warner Bros.? Komt er nog een nieuwe Harry Potter film met de originele cast?

We kijken naar de plannen voor meer Harry Potter bij Warner Bros. maar ook hoe de hoofdrolspelers van de films naar een mogelijk nieuwe deal kijken. Durven ze hun toverstafjes weer uit het vet te halen voor een nieuw avontuur?

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Meer Harry Potter films en specials in aantocht!

Allereerst het goede nieuws: er komt absoluut meer Harry Potter aan! Fantastic Beasts 3 is momenteel in productie (zonder Johnny Depp als Grindelwald) en op streamingdienst HBO MAX worden 2 Harry Potter specials geproduceerd. De eerste wordt een quiz waar kijkers thuis aan mee kunnen doen en de tweede een miniserie die terugkijkt op de Harry Potter-films.

De Warner Bros. projecten hebben nog niet bevestigd of oude acteurs terugkeren in deze specials… of mogelijk zelfs Fantastic Beasts 3. Stel dat de acteurs Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint weer trek hebben in een nieuw Harry Potter-avontuur, dan ligt het verhaal in ieder geval al klaar!

Komt er een nieuwe Harry Potter-film met de originele cast?

Harry Potter and the Cursed Child

J.K. Rowling schreef namelijk een vervolg op haar boekenserie, genaamd Harry Potter and the Cursed Child. Dit avontuur werd in een toneelstuk getoverd en gaat over de kinderen van Harry en Ginny, Ron en Hermione en ook die van Draco Malfoy. De personages zijn een stuk ouder in dit verhaal, dus het zou logisch zijn om dezelfde acteurs terug te brengen voor een nieuw nostalgisch avontuur. Tom Felton, acteur van Draco, ziet het sowieso zitten.

Maar hebben de anderen er ook zin in? Helaas houdt hier het goede nieuws op…

Komt er een nieuwe Harry Potter-film met de originele cast?

Hermione Granger film?

Er zijn de laatste jaren geruchten genoeg geweest over plannen voor nieuwe Harry Potter-films. Bijna net zoveel als dat er fan theorieën zijn! De meest recente is een nieuwe spin-off met Hermione Granger in de hoofdrol en Emma Watson zou al in onderhandeling zijn. Warner Bros. denkt eventueel ook een nieuwe actrice te kunnen casten, als Watson nee zegt. Maar dit is dus niet meer dan een gerucht. Wat wel zeker is, de acteurs vinden hun post-Harry Potter leven helemaal prima.

Komt er een nieuwe Harry Potter-film met de originele cast?

Win het weekend van je dromen!

Klaar met Harry Potter

Daniel Radcliffe en Emma Watson hebben allebei een glansrijke acteercarrière opgebouwd en Rupert Grint geniet van zijn leven als nieuwbakken vader. In een interview zegt hij een nieuwe Harry Potter-film alleen te overwegen als de originele cast terugkeert, maar hij acht de kans klein. Ook zei hij daarbij dat hij zijn Harry Potter-tijd soms best verstikkend vond. Het bleef tenslotte hard werk dat ze jarenlang hebben moeten doen!

Komt er een nieuwe Harry Potter-film met de originele cast?

Daniel Radcliffe over weer Harry Potter spelen

Daniel Radcliffe en Emma Watson hebben vergelijkbare reacties. Ze zijn blij dat ze diverse rollen kunnen spelen en niet alleen meer als tovenaarsleerlingen worden gezien. “Ik denk dat de films verder zijn gegaan en dat ze het prima zonder ons doen. Ik hou dat graag zo”, aldus Radcliffe. De drie acteurs zeggen dus niet ‘nooit meer’, maar er is nóg een factor die problemen veroorzaakt: J.K. Rowling.

Meningsverschil met J.K. Rowling

De Harry Potter-acteurs hadden in 2020 een flink meningsverschil met de schrijfster van de boeken. In een serie tweets plaatste Rowling transfobe opmerkingen, waar diverse Harry Potter-acteurs openlijk afstand van namen. Ook Daniel, Emma en Rupert, en hoewel ze dankbaar blijven voor de kansen die J.K. Rowling hen gaf om wereldsterren te worden, maakt het de kans dat ze gaan samenwerken aan een nieuwe film niet beter.

Is er een kans dat Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint terugkeren om Harry Potter, Hermione Granger en Ron Weasley opnieuw te spelen? Jazeker… maar het is een kleine kans. De drie acteurs hebben genoeg acteeropties en geld om het voorlopig uit te zingen en schrijfster J.K. Rowling heeft het momenteel druk met Fantastic Beasts. Bovendien maken haar transfobe opmerkingen eventuele onderhandelingen met de acteurs ingewikkeld.

Dan maar de oude Harry Potter-films terugkijken! Hier is onze ranking van alle HP-films inclusief de Fantastic Beasts-delen.

Lees verder