Rupert Grint noemt acteren in Harry Potter-films ‘verstikkend’

Door Redactie
Acteur Rupert Grint uit de Harry Potter-films
© BrunoPress

Rupert Grint speelde tien jaar lang de rol van Ron Weasley in de Harry Potter-reeks. Maar de Britse acteur heeft niet alleen maar goede herinneringen aan deze bijzondere ervaring.

Gemengde gevoelens

Rupert Grint was onlangs te gast bij de Armchair Expert Podcast om te praten over zijn rol in de horrorserie Servant. Maar natuurlijk duurde het niet lang voordat zijn verleden in de Harry Potter-films ter sprake kwam. En daaruit bleek dat de acteur met gemengde gevoelens terugkijkt op zijn rol van Ron Weasley.

Rupert Grint noemt acteren in Harry Potter-films ‘verstikkend’

'Geweldige ervarig'

Er was een tijd dat het behoorlijk verstikkend voelde. Omdat het zo zwaar was, en omdat het uiteindelijk tien jaar doorging”, vertelt Rupert Grint in de podcast. “Het was een geweldige ervaring en er was een hele aangename familiaire sfeer op de set. (…) Maar soms bekroop me echt het gevoel dat ik iets anders wilde doen, ontdekken wat er nog meer te beleven valt”, concludeert de Harry Potter-acteur.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:  

Harry Potter

De uitspraken van Rupert Grint komen ook weer niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder dit jaar onthulde de Britse filmster dat hij slechts drie delen uit de Harry Potter-reeks heeft gezien. Hij heeft zelfs overwogen om helemaal te stoppen met zijn rol in de fantasyfilms. Grint is trouwens niet de enige die worstelt met zijn Harry Potter-verleden: hoofdrolspeler Daniel Radcliffe vertelde vorige maand dat hij zich soms schaamt voor zijn acteerwerk in de geliefde boekverfilmingen.