Rupert Grint en Emma Watson in Harry Potter

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rupert Grint en Emma Watson in Harry Potter

Rupert Grint doet bijzondere Harry Potter-onthulling

|
|

Laatste update:

We wisten al dat Ron Weasley-acteur Rupert Grint tijdens het filmen van de latere Harry Potter-films dacht aan stoppen. Gelukkig knakte hij z'n toverstok niet in tweeën, maar er zit ergens nog steeds wel een klein trauma. Hij onthult nu dat hij maar drie Harry Potter-films heeft gezien!

Dit voelt vast als een 'Crucio' recht in het gezicht van menig Harry Potter-fan, maar... Rupert was lang niet zo invested als wij. "I’ve probably seen the first three at the premieres, but after that I stopped watching them", geeft hij toe in een interview met Variety.

De slechtste film op Netflix ooit is…meer

Gaat hij toch nog kijken?

Potterheads zagen alle acht films al driehonderdduizend keer, maar één van 'de grote drie' zélf heeft er maar drie gezien; is dat raar? Nou, nee. Niet als je bedenkt dat Rupert zich bij de latere films steeds meer verloor in de rol van Harry’s BFF, zo gaf hij aan in eerdere interviews. Hij vond het moeilijk om Rupert en Ron los van elkaar te zien en er kwam steeds meer prestatiedruk op 'm te staan. Jaren later, en een dochtertje verder, kijkt 'ie er iets anders tegenaan. "Now that I have a daughter, I will probably have to watch them with her." Nou, dan komt het toch nog goed!

Zit Ron in de Harry Potter-serie?

Rupert hoopt overigens niet dat de laatst aangekondigde Harry Potter-serie van HBO een vervolg gaat zijn op de verhalen van Ron, Hermione en Harry. "It’ll be weird if it was a continuation kind of thing", zegt hij tegen Variety. De kans dat hij ooit weer de rol oppakt is dus... vrij klein. "I weirdly feel quite protective of that character. Even when I saw the stage shows, it was a very strange experience." Bij een volledig nieuwe focus gaat hij zeker kijken. "If it’s like a different group of friends, I guess it would be interesting."

Het hele interview met Rupert kun je hier teruglezen!

Lees verder