Daniel Radcliffe als Harry Potter

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Daniel Radcliffe als Harry Potter

Daniel Radcliffe schaamt zich voor acteren in Harry Potter-films

|
|

Laatste update:

De Harry Potter-films hebben talloze mensen enorm veel plezier gebracht. Maar hoofdrolspeler Daniel Radcliffe kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn avonturen als de tovenaarsleerling!

‘Veel geluk’

Daniel Radcliffe speelde tien jaar lang in maar liefst acht films de rol van Harry Potter. In een interview met het Britse filmtijdschrift Empire blikt de acteur terug op deze bijzondere periode. “Ik ben heel dankbaar dat ik deze ervaring heb mogen meemaken. Ik ontdekte wat ik wilde doen met de rest van mijn leven. Ik heb veel geluk gehad dat ik daar zo snel ben achter gekomen”, aldus Radcliffe.

Tienerjaren

Toch kijkt Daniel Radcliffe niet alleen maar met gelukzalige gevoelens terug op zijn rol in de Harry Potter-reeks. “In sommige gevallen schaam ik me enorm voor mijn acteerwerk. Maar ja, dat is net zoiets als dat je vraagt ‘hoe heb je je tienerjaren ervaren?’. Er is zo veel gebeurd, dat het onmogelijk is om dat in één gevoel samen te vatten.”   

Bankplakkers: dé podcast over films en series!meer

Ruftend lijk

Hoe het ook zij, Daniel Radcliffe heeft er de afgelopen jaren alles aan gedaan om het Harry Potter-imago van zich af te schudden. Zo schitterde hij vorig jaar nog in Guns Akimbo, een lekker lompe actiekomedie waarin de Britse acteur een programmeur speelt die belandt in een bloederig schietspel. En dan hebben we zijn rollen als ruftend lijk en de assistent van dokter Frankenstein nog niet eens genoemd!

Lees verder