Daniel Radcliffe is het niet eens met transgender-uitspraken J.K. Rowling

Door Redactie
Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe heeft een duidelijke mening over de recente uitspraken van J.K Rowling over transgenders. De schrijfster mag hem dan wel indirect jarenlang een baan hebben bezorgd, hij spreekt zich toch tegen haar uit. 

Menstruerende transgenders

Het begon allemaal met een artikel over menstruerende transgenders. J.K Rowling reageert op dit artikel en vindt dat transgender mannen die nog menstrueren, gewoon nog vrouw genoemd moeten worden. "Ik ken en hou van transgenders, maar als je het concept van een biologische seksebepaling uitwist, zorg je er ook voor dat veel mensen een deel van hun leven niet meer kunnen bespreken. Het is geen haat om de waarheid te spreken."  Die uitspraak zorgde voor een hoop tegengas van haar fans, en dus ook van Daniel Radcliffe. 

Harry's reactie

"Transgender vrouwen zijn vrouwen. Elk statement dat dat niet zo is, tast de identiteit en waardigheid van transgenders aan", laat de Harry Potter-acteur weten op The Trevor Project-site. Daniel geeft wel duidelijk aan dat dit meningsverschil niet betekent dat de twee nu ruzie hebben. "Ik snap dat dit door sommige media zal worden opgepakt als een rel tussen J.K. Rowling en mij, maar daar gaat het niet om. Het is vanzelfsprekend dat Jo verantwoordelijk is voor wat mijn leven me allemaal heeft gebracht, maar als iemand die al jaren werkt met The Trevor Project, en als mens, vond ik dat ik iets moest zeggen." 

The Trevor Project zet zich in voor crisishulp in LHBTQ-gemeenschap door onder andere een zelfmoordhulplijn. Daniel Radcliffe werkt al een tijdje samen met die organisatie. Meer informatie vind je op hun website