Mads Mikkelsen over vervangen Johnny Depp: 'Het is moeilijk'

Mads Mikkelsen

Mads Mikkelsen werd last-minute ingevlogen om de rol van Fantastic Beasts-slechterik Gellert Grindelwald over te nemen van Johnny Depp. Hij vond het begin van de opnames van het derde deel van de Harry Potter-spin-off daardoor best moeilijk.

Dat vertelt hij in een interview met USA Today. "Ik ben die gast die in de schoenen moet staan die iemand anders al heeft gedragen", legt hij uit.

Mads Mikkelsen over vervangen Johnny Depp

Hij vond het best wel lastig, die eerste momenten op de set. "Het is moeilijk om dan na drie maanden filmen binnen te komen en op die manier iemand te moeten vervangen." Gelukkig kreeg hij een warm welkom van zijn nieuwe collega's. "Iedereen deed z’n best om mij me thuis te laten voelen. Ze kwamen allemaal even bij mijn trailer langs."

Waarom ging Johnny Depp weg?

Waarom Johnny vertrok, vraag je? Nou, hij verloor vorig jaar zijn rechtszaak tegen The Sun. Hij eiste een flinke schadevergoeding van de Britse tabloidkrant. In een artikel uit 2018 werd hij namelijk een “vrouwenmishandelaar” ('wife beater') genoemd. De acteur gaat in hoger beroep. Warner Bros. voelde ondertussen een pr-nachtmerrie aankomen en vroeg aan Johnny of 'ie zijn rol wilde neerleggen en dat deed 'ie. Naar verluidt casht hij wel zijn volledige (miljoenen)vergoeding voor slechts één scène. Ka-ching.

Mads Mikkelsen over vervangen Johnny Depp: 'Het is moeilijk'

Fantastic Beasts 3 staat na uitstel, uitstel en nog meer uitstel inmiddels gepland voor een release in juli 2022.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.