• Harry Potter

Dirk Duffeling-acteur: 'Harry Potter-opnames waren behoorlijk eenzaam'

Je begeven in de Harry Potter-wereld vol magie: het is de droom van ieder kind. Voor acteur Harry Melling, die Dirk Duffeling speelde, was het een zeldzame realiteit. Toch kijkt hij niet per se goed terug op de Harry Potter-opnames.

Harry Potter/Dirk Duffeling

De meeste Harry Potter-acteurs kijken met veel plezier terug op de opnames. Misschien heeft het ermee te maken dat hij in tegenstelling tot veel collega's niet met toverstaffen mocht zwaaien of op Zweinstein ronddartelde, maar Harry Melling heeft toch een andere ervaring. 

Acteren met volwassenen

Harry vertolkte de rol van dreuzel Dirk Duffeling, het gemene neefje van Harry Potter. In die rol acteerde hij vooral met volwassenen, en was het dus niet keten geblazen met mede-kindacteurs als Emma Watson, Rupert Grint en Tom Felton. Wel heeft hij door de oudere acteurs veel geleerd over zijn carrière. "Zij lieten mij zien hoe ik dit carrièrepad kon bewandelen." 

Geen drakengevecht

De acteur, nu te zien in thriller The Pale Blue Eye, kijkt niet bepaald met veel weemoed terug op de Harry Potter-opnames. Harry heeft namelijk veel van de leuke dingen niet meegekregen. Als dreuzel filmde hij alleen scènes in de 'gewone' wereld, en vechten met draken zat er voor hem niet in. "Ik kwam even snel mijn scènes opnemen en ging toen weer terug naar mijn normale leven", zegt hij in tijdschrift GQ. "Je moet voorzichtig zijn met de verwachtingen die je van jouw werk hebt."

Lees hier de recensie van The Pale Blue Eye.