Verdrietig: Harry Potter-ster Tom Felton weer opgenomen in afkickkliniek

Tom Felton als Draco Malfoy
© Brunopress

Door het einde van de Harry Potter-films kwam Tom Felton in een diep gat terecht, dat leidde tot alcoholverslaving. Recent heeft hij zich weer op laten nemen in een afkickkliniek omdat hij z'n demonen niet onder controle krijgt.

Het is het trieste lot van wel meer kindsterren: na grote successen op jonge leeftijd blijven die vervolgens uit. En dat leidt te vaak tot alcohol- en drugsmisbruik. Dat was niet anders in het geval van Tom Felton, die na z'n rol als Draco Malfoy in de Harry Potter-reeks in een depressie belandde en zo naar de fles greep.

Erfelijk belast

Al wijt de acteur zijn verslavingsproblemen niet helemaal aan de terugval in z'n carrière. "De hoofdoorzaak was deels een genetische aanleg en het gevoel dat er iets niet klopte in mijn leven, iets wat we volgens mij allemaal wel eens ervaren", vertelt Tom aan de Britse krant The Guardian. Familie en vrienden vroegen een interventie aan omdat zijn drankgebruik uit de hand liep en hij liet zich behandelen. Door die behandeling leerde Felton dat er een "hulpbron" is. "Ik ben onlangs uit eigen beweging teruggegaan naar een andere kliniek", zegt de acteur, zonder daar verder op in te gaan. Naast de behandeling in de verschillende klinieken zoekt hij z'n heil ook ergens anders. Zo is hij veel gaan zwemmen en wandelen met z'n hond. "En als het weer zo slecht gaat als dat het ging dan weet ik welke stappen ik moet nemen. Zeggen dat het niet goed met me gaat heeft me echt kracht gegeven."

Na Harry Potter

Sinds het laatste deel van de reeks Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, uit 2011, heeft Tom nog een paar bescheiden succesjes gehad als acteur, maar is hij ook actief als zanger. Zo zagen we hem wederom als pestkop in Rise of the Planet of the Apes en natuurlijk in de Nederlandse oorlogsfilm Slag om de Schelde. Naast een hoop kleine bijrollen in films en enkele hoofdrollen in kleinere films, was hij ook te zien in de tv-series Origin en The Flash. Mocht er toch nog een vervolg komen op de Harry Potter-film, dan is Tom zeker van de partij, zei hij al eerder.

Bron: ANP / Veronica Superguide