• Harry Potter

Harry Potter-acteur Tom Felton: ‘ik had een enorm drankprobleem’

Tom Felton, de slag om de schelde

Tom Felton werd door zijn rol als Draco Malfoy in de Harry Potter-filmreeks in één klap wereldberoemd, maar die roem had ook een keerzijde. In zijn recent verschenen autobiografie Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard schrijft de acteur over zijn problemen met drank en mentale gezondheid.

Interventie

De nu 35-jarige acteur schrijft dat hij als twintiger zwaar begon te drinken om te ontsnappen aan zijn problemen. De situatie werd uiteindelijk zo erg dat zijn manager, toenmalige vriendin en agent een interventie pleegden omdat ze bezorgd waren over het drankgebruik van de acteur.

Ontsnappen uit de afkickkliniek

Hij liet zich opnemen in een afkickkliniek, maar lang hield hij het daar niet uit. Na 24 uur 'ontsnapte' hij al. Bij een andere kliniek werd hij er al na drie weken uitgegooid omdat hij zich niet aan de regels hield.

Pas jaren later, toen hij zich opnieuw inschreef voor een kliniek, hield hij het wel vol. De acteur beschreef het als een van de moeilijkste beslissingen in zijn leven, maar het was voor hem een belangrijk moment. "Ik ben niet langer bang om te zeggen: 'het gaat niet goed met me'."

Fysiek en mentaal ziek

De Harry Potter-ster hoopt dat hij door het delen van zijn verhaal mensen kan helpen. "Net als hoe we allemaal fysiek ziek worden in ons leven, zijn we ook wel eens mentaal ongezond. Dat is geen schande. Het is geen teken van zwakte." 

Harry Potter-fans krijgen een hoop zware klappen te verduren de laatste tijd. Zo is Hagrid-acteur Robbie Coltrane recent overleden; een van de populairste personages uit de boeken en films. Ook zei Daniel Radcliffe dat hij geen interesse heeft om terug te keren als Harry Potter in een eventuele vervolgfilm.

Bron: ANP / Veronica Superguide