De 10 beste Nederlandse series op Videoland

Door Redactie
Mocro Maffia

Wie aan Videoland denkt, denkt al snel aan Nederlandstalige series en films. Maar met zo'n groot aanbod zie je door de bomen het bos bijna niet meer! Dus hebben we de beste Nederlandse series op Videoland voor je uitgekozen!

10. Het zonnetje in huis (en andere nostalgische klassiekers)

Wie in deze coronatijd zin heeft om een trip down memory lane te maken, is bij Videoland aan het juiste adres. Ze hebben namelijk niet alleen 9 seizoenen van Het zonnetje in huis online staan (met Johnny Kraaijkamp Jr. die voorlopig nog wel in GTST te zien is), ook al is dat natuurlijk ook een aanrader. Wat dacht je van Kinderen geen bezwaar, Sam Sam, Boks (met een jonge Jim Bakkum), Westenwind en Vrouwenvleugel? Genoeg om uit te kiezen en wat ons betreft: voor ieder wat wils!

9. Vlucht HS13

De serie Vlucht HS13 met in de hoofdrol Katja Schuurman was in 2016 een groot succes op de publieke omroep. De afleveringen scoorden rond de 800.000 kijkers iedere week. Wie dat gemist heeft, kan de afleveringen nu terugkijken op Videoland. De reeks draait om zakenvrouw Liv wiens leven compleet op zijn kop staat als het vliegtuig, waarin haar man Simon zou zitten, neerstort op weg naar Barcelona. Maar daar blijkt hij dus nooit te zijn ingestapt. De vraag is alleen: waar is hij nu dan en waarom laat hij niets meer van zich horen? Een spannende zoektocht met een verwarrend einde volgt.

8. Baantjer: Het Begin (of de oude versie)

Baantjer-fans kunnen hun hart ophalen: op Videoland staat namelijk de nieuwe versie met Waldemar Torenstra (uiteraard met de mogelijkheid om de ondertiteling aan te zetten). En misschien nog beter nieuws: ook het klassieke Baantjer (negen seizoenen) met de echte Cock "met ceeeooceeeka" staat online. De serie draait natuurlijk om de gelijknamige rechercheur die in het hart van Amsterdam misdrijven onderzoekt samen met zijn partner Vledder. Spanning gegarandeerd en je zal je met zoveel seizoenen geen moment vervelen.

7. Celblok H

Netflix mag dan Orange is the new black hebben, maar Videoland heeft de Nederlandse editie: Celblok H met Isa Hoes en de ‘echte boef’ Imanuelle Grives. Kapster Suus belandt in de vrouwengevangenis P.I. De Banckert wegens een poging tot moord op haar man. Alsof ze niet al genoeg in de problemen is geraakt, raakt ze in de gevangenis betrokken bij de machtsstrijd tussen twee van haar medegedetineerden, Lex en Freddy. En dat is alleen nog maar het begin van vier seizoenen vol drama!

6. Soof

Hoofdpersonage Soof heeft de afgelopen jaren het hart van vele Nederlanders veroverd. Die mensen voelen zich nu direct thuis op Videoland: niet alleen zijn de 2 films daar te bekijken (en zal dat voor de derde film niet anders zijn), ook zijn er nog eens 2 seizoenen van Soof de serie te zien. In deze reeks trekt ex Kasper tijdelijk bij haar en de kinderen in op zolder. De situatie van living-divorced-together levert hilarische situaties op! Een lekkere serie om even niet bij na te denken.

5. Meisje van Plezier

Als je aan Angela Schijf denkt, denk je waarschijnlijk aan Flikken Maastricht en Victor Reinier, maar deze actrice heeft meer in haar mars. In de Videoland-serie Meisje van Plezier (waar inmiddels 2 seizoenen van zijn) laat ze zich van haar sexy kant zien. Huisvrouw Nadine begint na het vreemdgaan van haar man een carrière als highclass-escortgirl. En dat is wel een omschakeling voor de zorgzame en levenslustige hoofdrolspeelster, die haar leven altijd in het teken heeft gezet van haar gezin. Overigens goed nieuws voor de fans: er komt een derde seizoen!

4. Nieuwe Buren

Twee van de vier seizoenen van Nieuwe Buren zijn op tv geweest. Maar sindsdien is deze reeks, die opgenomen wordt in Almere, exclusief voor Videoland gemaakt. En wat ons betreft, is het zeker het abonnement waard! Wat deze serie onderscheidt van de rest is namelijk dat er echte koppels hun opwachting maken: van Daan Schuurmans en (zijn vrouw) Bracha van Doesburg, Thijs Römer en (zijn ex) Katja Schuurman, en Fedja van Huêt en (zijn vrouw) Karina Smulders. Deze koppels krijgen te maken met burenruzies, moord, vermissingen en … swingers! Een vijfde seizoen is helaas nog niet bevestigd.

3. Judas

Wie aan Astrid Holleeder denkt, denkt natuurlijk direct aan haar broer Willem Holleeder! Ze maakte naam voor haarzelf door 3 bestsellers uit te brengen, te beginnen met deel 1 Judas. In 2019 kwam de serie uit met Rifka Lodeizen in de rol van Astrid én die reeks kun je volledig bekijken op Videoland. In deze bloedstollend spannende serie volgen we Astrid, die ondanks haar grote angst los probeert te komen van haar criminele broer Willem Holleeder. Hoewel het boek op de realiteit gebaseerd is, vreest de cast niet voor wraak van Holleeder.

2. De 12 van Schouwendam en Oldenheim

RTL had in 2016 een ware hit te pakken met De 12 van Oldenheim. Kijkers zaten echt op het puntje van hun stoel toen ze erachter kwamen wie al die mysterieuze verdwijningen (maar liefst 12) op zijn of haar geweten had. Een tweede seizoen kon dan ook niet uitblijven, maar wel in een ander dorp met een nieuw mysterie en andere karakters. Zo werd De 12 van Schouwendam geboren, de reeks die volgens ons minstens zo spannend is! De inwoners van Schouwendam zijn al sinds 1995 in de ban van een dubbele verdwijningszaak. 25 jaar later keert er iemand terug die beweert dat hij een van die vermiste tieners van toen is en dat zet de verhoudingen in het dorp op scherp.

1. Mocro Maffia

Het tweede seizoen Mocro Maffia stond nog geen 2 weken online toen Videoland al besloot om er een derde seizoen aan vast te plakken. Niet zo gek als je je beseft dat Mocro Maffia de best bekeken release van een scripted serie bij Videoland is. Dat is dan ook de reden dat we deze misdaadklassieker met stipt op nummer 1 hebben gezet. De reeks draait om 3 beste vrienden Romano, Potlood en De Paus, die een overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk maken. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Maar dan valt de vriendengroep uit elkaar en komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan.