Spraakverwarring: RTL gaat Baantjer: Het Begin toch niet ondertitelen

Door Redactie
Baantjer Het Begin met Waldemar Torenstra en Yannick Jozefzoon

Afgelopen maandag ging Baantjer: Het Begin in première. Maar wat er wordt gezegd lijkt vooralsnog een groter mysterie dan wie de moordenaar is!

Mien Dobbelsteen

We voorspelden het al in onze preview van Baantjer: Het Begin: een overkill aan Amsterdamse accenten. Blijkbaar denken film- en televisiemakers nog altijd dat iedereen die woont in de hoofdstad praat als Mien Dobbelsteen. Die aanname breekt Baantjer: Het Begin vooralsnog lelijk op. Veel kijkers die al weken uitkeken naar de aftrap van de politieserie verstonden er geen drol van. RTL was echter de beroerdste niet en kwam met een vlotte oplossing!

Verkeerd verstaan

Gisteren konden we melden dat RTL heeft besloten om de serie te ondertitelen. Of hadden we het toch verkeerd verstaan? Een woordvoerder van de zender gaf toe dat de geluidskwaliteit ‘niet optimaal’ is. Maar volgens RTL is het probleem inmiddels verholpen. “We hebben het uitgezocht en de kwaliteit van de komende afleveringen is goed, waardoor ondertiteling niet meer nodig is”, belooft de woordvoerder. Voor fans die de serie volgen via Videoland is er goed nieuws: voor hen is de optie om te ondertitelen standaard aanwezig.