Baantjer Het Begin met Waldemar Torenstra en Yannick Jozefzoon

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Baantjer Het Begin met Waldemar Torenstra en Yannick Jozefzoon

Preview: Misdaadserie Baantjer Het Begin vanavond in première

|
|

Laatste update:

Vanavond gaat Baantjer Het Begin van start op RTL 4. En daarin leren we de rechercheur van een heel andere kant kennen!

Krakersrellen

Zoals de titel al weggeeft, belicht Baantjer Het Begin de jonge jaren van Jurre de Cock (gespeeld door Waldemar Torenstra). Hij krijgt begin jaren 80 een baan als rechercheur op het roemruchte politiebureau aan de Amsterdamse Warmoesstraat. Veel tijd om ingewerkt te worden is er echter niet. De hoofdstad wordt geplaagd door de opkomst van de georganiseerde misdaad en krakersrellen. Tot overmaat van ramp lijken zijn nieuwe collega’s ook niet allemaal even integer. Aan De Cock de taak om zijn hoofd koel te houden!

Bijlmer

Gelukkig staat de Amsterdamse rechercheur er niet alleen voor. De Cock wordt bijgestaan door Andy Ruiter, zijn partner die net is overgeplaatst vanuit de Bijlmer. Hij wordt gespeeld door Yannick Jozefzoon. Daarnaast zijn er belangrijke bijrollen weggelegd voor onder anderen Tygo Gernandt, Birgit Schuurman en Thom Hoffman. Wij voorspellen nu al een overkill aan overdreven Amsterdamse accenten!

Preview: Misdaadserie Baantjer Het Begin vanavond in première

Vervolg

En hoewel de serie nog van start moet gaan, zit Torenstra met zijn hoofd al bij een mogelijk vervolg: “Als er goede verhaallijnen komen - dus een goed script - en hetzelfde team wil het nog een keer doen dan wil ik daar wel over nadenken”, zegt de acteur tegenover het ANP. “Maar eerst moeten we maar eens zien of de mensen het net zo leuk vinden.”

Baantjes Het Begin gaat vanavond om 20.30 uur van start met de bioscoopfilm in de vorm van een dubbele aflevering op RTL 4. Daarna is de serie wekelijks te zien op zondagavond om 22.00 uur. De misdaadreeks staat vanaf vandaag ook in zijn geheel op Videoland.

Lees verder