Makers misdaadserie Judas niet bang voor wraak Holleeder

Door Redactie
Makers misdaadserie Judas niet bang voor wraak Holleeder

Komend weekend gaat Judas van start, een misdaadserie van eigen bodem gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Astrid Holleeder. En daarbij was de schaduw van Willem nooit ver weg!

Familievete

De Nederlandse misdaadserie Judas vertelt het verhaal van een van de meest spraakmakende familievetes van de laatste jaren: die tussen Astrid en Willem Holleeder. Ondanks het gewaagde onderwerp, zijn de makers niet bang voor represailles uit de hoek van Holleeder. Rifka Lodeizen, die tekende voor de rol van Astrid, vertelt tegen het ANP dat ze nooit angstig is geweest op de set. “Je kan denken ‘oh, dan ben ik ook in gevaar’, maar zo heb ik het niet opgevat”, aldus de Gouden Kalf-winnares.

‘Geen documentaire’

Ook Gijs Naber, die de rol van Willem Holleeder vertolkt, heeft geen slapeloze nachten in aanloop naar de première. “Het gaat wel door je heen, maar uiteindelijk heb ik dat toch best snel weer losgelaten. Het is tenslotte geen documentaire die we maken”, aldus de acteur. Marit van Bohemen, die Sonja Holleeder speelt, kreeg thuis de vraag waar ze aan begon. “Het was een vraag die oppopt, maar waarvan iedereen zich ook wel weer heel snel realiseert dat het ver weg is.” “Je weet niet wat er gaat gebeuren. Je weet sowieso nooit wat er morgen gaat gebeuren…”, relativeert Rifka

Judas is vanaf 6 januari zowel in zijn geheel bij Videoland als wekelijks bij RTL 4 te zien!