Judas: Astrid Holleeders bestseller wordt een Amerikaanse televisieserie

Judas: Astrid Holleeders bestseller wordt een Amerikaanse televisieserie

Astrid Holleeders bestseller Judas wordt een televisieserie! Amblin Television en Atlas Entertainment hebben de rechten gekocht op het verhaal over de familie Holleeder.

True crime

Judas gaat over Astrids relatie met haar broer Willem Holleeder, Nederlands bekendste criminele kopstuk. Holleeder werkte mee aan de beruchte Heineken-ontvoering, en wordt in verband gebracht met meerdere liquidaties.

Holleeder drukte van jongs af aan een zwaar stempel op zijn familie, waardoor Astrids achternaam tegen haar werkte in haar baan als advocate. Nadat Astrids zwager Cor van Hout geliquideerd werd, besloot ze tegen Wim te getuigen.

In Judas, waarvan ruim 500.000 exemplaren verkocht zijn, legt Astrid Holleeder uit waarom en hóe ze bewijs verzamelde tegen haar broer. Volgens Astrid is Judas eigenlijk bedoeld als een soort ‘testament’ voor haar dochter, mocht er iets met Astrid gebeuren.

Erg verstandig om zo in de openbaarheid te treden, zo vertelde misdaadjournalist Peter R. De Vries in deze uitzending van RTL Late Night.

Het verhaal van Judas lijkt bij Amblin en Atlas in goede handen. Amblin is o.a. Verantwoordelijk voor de spannende thrillerserie The Americans, en Atlas produceerde de megahit Wonder Woman.

Wanneer Judas te zien is, is momenteel nog niet bekend.